Haberler

Uluslararası Demokrasi Kongresi - Öz Orman-Iş Sendikası Genel Başkanı Aslan

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "15 Temmuz, tarihimizdeki en alçak ve en kanlı darbe girişimidir.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "15 Temmuz, tarihimizdeki en alçak ve en kanlı darbe girişimidir. FETÖ maalesef Türkiye'yi bölmek, parçalamak, yok etmek için böyle bir darbe girişiminde bulundu." dedi.

Eroğlu, Öz Orman-İş Sendikasınca ATO Congresium'da düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi-Küresel Satranç" temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi'ne katıldı.

Sendikayı kongreyi düzenlenmesinden dolayı kutlayan Eroğlu, şunları söyledi:

"15 Temmuz, tarihimizdeki en alçak ve en kanlı darbe girişimidir. FETÖ maalesef Türkiye'yi bölmek, parçalamak, yok etmek için böyle bir darbe girişiminde bulundu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği liderlik ve milletimizin kahramanlığıyla darbe girişimi püskürtüldü. Allah sizlerden razı olsun. Milletimizin bu kahramanlığı, dünya tarihinin bir kahramanlık destanı olarak tarihe geçti. Dünyada böyle bir millet yok. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum."

Bakan Eroğlu, 15 Temmuz gecesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışanlarına meydanlara inmeleri talimatı verdiğini belirterek, Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri personelinin, kamyon ve iş makineleriyle darbecilerin kışlalardan çıkmaması için yolları kapattığını anımsattı.

Anayasa değişiklik paketi için 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen Eroğlu, güçlü ve büyük Türkiye için vatandaşların kararının "evet" olması gerektiğini ifade etti.

TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu da 15 Temmuz gecesi istiklal ve istikbaline sahip çıkan herkesin tüm dünyaya cesaretiyle örnek olduğunu dile getirdi.

Darbe girişiminin ardından destek açıklamaları bekledikleri bazı ülkelerin kendilerine itidal çağrısı yapmasını hayretle izlediklerini kaydeden Uslu, "Onları not ettik. Bu zor günleri ve alınan kolaycı pozisyonları unutursak vicdanımız kurusun." diye konuştu.

"Acıları bal eyleyerek" yeni Türkiye yürüyüşlerine devam ettiklerini anlatan Uslu, "Kurulan tuzaklara, kumpaslara ve kullanılan taşeronların katliam, şiddet, terör ve karalama kampanyalarına karşı diyoruz ki, yel kayadan ne koparır." ifadesini kullandı.

Kürsünün önüne karanfillerle "evet" yazan çelenk konuldu

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 15 Temmuz darbe girişimiyle, ülkenin işgale açık hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Kendilerini demokrasinin merkezinde gören ve "müttefik" olarak nitelendirilen birçok ülkenin, darbe girişimini görmezden geldiğini ifade eden Aslan, hatta bunlar arasında bazı ülkelerin yaşananlar nedeniyle darbecileri değil hükümeti suçladığını üzülerek gördüklerini dile getirdi.

Türkiye'de yaşanan darbelerden en fazla etkilenen kesimlerin başında çalışanların geldiğini vurgulayan Aslan, çalışanların 1980 darbesi nedeniyle kaybettiği bazı hakları halen geri alamadığını kaydetti.

Aslan, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyaya en etkili şekilde anlatılmasının önemli olduğunu, bunun için Uluslararası Demokrasi Kongresi'ni düzenlediklerini bildirdi.

Mevcut sistemin sürekli kriz ürettiğini ve istikrarsızlığa neden olduğunu dile getiren Aslan, 16 Nisan'daki halk oylamasında "evet" oyu vereceklerini söyledi. Aslan'ın kararı paylaşmasının ardından kırmızı ve beyaz karanfillerle "evet" yazılan çelenk, kürsünün önüne konuldu.

Settar Aslan, taşeron ile geçici işçiliğin çalışma hayatının kangrene dönüşmüş sorunları olduğuna işaret ederek, "Yılda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilere kadro istiyoruz. Ormanlarda iş devamlı ama işçiler geçici. Biz işin geçici olduğunu ama işçinin geçici olmadığını düşünüyoruz." dedi.

"Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanmalı"

Fransa Hristiyan İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Piere Jean Coulon ise Türkiye'de darbe girişiminin halkın seçtiği bir hükümete karşı yapıldığını belirtti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanması gerektiğini söyleyen Coulon'ın konuşması, salondakilerden büyük alkış aldı. Jean Coulon, konuşmasını Türkçe "evet, evet, evet" diyerek tamamladı.

"İnsan vatanı ve bayrağı olmadan yaşayamaz"

Kongrede, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan'da darbecilere direnirken gazi olan Derya Ovacıklı da katılımcılara seslendi. Bacağındaki alçı nedeniyle tekerlekli sandalyeyle sahneye gelen Ovacıklı, konuşmasını ise ayakta yapmayı tercih etti.

Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan Ovacıklı, "15 Temmuz'dan önce bir eğitimci olarak öğrencilerimize darbeyi, 'askerilerin ülke yönetimine el koyması' olarak anlatırdık ama 15 Temmuz'da yaşanılan işgaldi, katliamdı. Daha doğusu bunun girişimiydi." dedi.

Bir öğrencisinin kendisine "Öğretmenim, namlunun önünde neden durdunuz?" diye sorduğunu dile getiren Ovacıklı, o öğrencisine "İnsan ailesi olmadan da yaşayabilir ama vatanı ve bayrağı olmadan yaşayamaz" cevabını verdiğini söyledi.

Tüm vatandaşların dil, din, ırk ayrımı yapmadan darbecilere karşı mücadele ettiğini vurgulayan Ovacıklı, kendisinin de özgür ve güçlü bir Türkiye için mücadele verdiğini kaydetti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın telgraf gönderdiği kongreye, Öz Orman-İş Sendikasına üye işçilerin yanı sıra çok sayıda yabancı temsilci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Salim Uslu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title