Haberler

Uluslararası Daıly News Project'Te Kktc’den Daü de Yer Alıyor

Güncelleme:

Günlük Gazetelerin Sayfaları, Elimize İlk Ulaştığı Andaki Özelliğini Çabucak Yitirir, Ardından Elimizde Salt Bir Belge Veya Geri Dönüşüm İçin Bir Malzeme Kalır.

Günlük gazetelerin sayfaları, elimize ilk ulaştığı andaki özelliğini çabucak yitirir, ardından elimizde salt bir belge veya geri dönüşüm için bir malzeme kalır. "Daily News-3" projesi işte bu noktadan hareket eden ancak günlük gazeteleri bir sanat eseri boyutuna taşıyan ilginç bir proje.

Bilmedikleri dil ve alfabelerin yer aldığı, kendileri için anlamı olmayan yüzlerin mekanların fotoğraflarıyla dolu sayfaları mesken tutmak üstünde sanatsal adımlar atabilmek her kültür için ilginç bir yol. Projenin birbiriyle ilişkili ancak bağımsız bir ufkunun olması önemli bir özelliği, malzemenin getirdiği duyarlı ince yapı çalışmanın disiplinini de etkiliyor, defalarca boz-yapa pek olanak vermiyor, bunun yanısıra yeniliklere de açık...

Bu amaçla hazırlanmamış bir kağıt yüzeyini sanatsal bir esere dönüştürme macerası aslında "Daily News-3" katılanların eğlenerek ürettiği, keşfettiği, kafa yorup yol-yordam aradığı eğitici bir yöntem.

"Daily News Project-3" küratörlüğünü Belçika, Gent Üniversitesi Kraliyet Güzel Sanatlar Fakültesi Emiritus Prof. Martin R. Baeyens'in yaptığı bir sanat etkinliği. Projede 5 farklı ülkeden 6 farklı üniversite yer almaktadır:

- (KKTC)Doğu Akdeniz Üniversitesi, İletişim Fakültesi-Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

- (BELÇİKA) Gent Üniversitesi, Kraliyet Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü

- (TÜRKİYE) Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü

- (İRAN) VIJE, Parzadan Kültür ve Sanat Enstitüsü, Görsel İletişim Okulu

- (ÇİN) Shanxi Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü

- TÜRKİYE)Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü

"Daily News-3" projesi katılımcı kurumların bulundukları ülkenin seçtikleri bir günlük gazetenin 12 Şubat 2011 sayısını bir birlerine göndererek öğrencilerin bu gazetelerin il yaprağına (ön ve arka sayfası) yaptıkları artistik müdahalelerle bir sanat eseri oluşturma şeklinde gerçekleştirilmiştir.

"Daily News-3" projesi çalışmaları Ekim 2011' de basılı kataloğu DAÜ, İletişim Fakültesi-Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanacak olan ve evsahipliğini Işık Üniversitesi'nin yapacagı bir sergiyle İstanbul'da izleyici karşısına çıkacak ve daha sonra Eskişehir, Gazimağusa, Tahran, Gent, ve Shan Xi' de dönüşümlü olarak sergilenecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title