Haberler

Uluslararası Cphl İstanbul Açıldı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman, Türkiye'nin, birçok ülkeden farklı son derece geniş kapsamlı ve neredeyse nüfusunun tamamını kapsayan bir sağlık hizmeti verdiğini belirterek, "Öyle ki özel sigortacılık sağlık alanında Türkiye'de verecek hizmet bulamamaktadır" dedi.

Merkezi Londra'da bulunan UBM tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen ilaç endüstrisi fuarlarından "Uluslararası CPhl İstanbul 2014", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı.

Fuarın açılışında düzenlenen konferansta konuşan Kerman, Sağlık Bakanlığı'nın temel görevinin; ilaçlar ve tıbbi cihaz alanında, hastaların sağlığı için bütün malzemeleri, en kısa süre ve en uygun fiyatla bulundurmasını sağlamak olduğunu anlattı.

Bu görevin, 2004'te uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programı sonrasında, sürdürülebilirlik açısından daha önemli hale geldiğini belirten Kerman, şöyle konuştu:

"Özellikle fiyat ve geri ödemelerle ilgili politikalar, kamunun üzerine aldığı bu büyük yükle doğrudan ilgili. Bu, görmezden gelinemeyecek bir gerçek. Türkiye, birçok ülkeden farklı olarak son derece geniş kapsamlı ve neredeyse nüfusunun tamamını kapsayan bir sağlık hizmeti vermektedir. Öyle ki özel sigortacılık sağlık alanında Türkiye'de verecek hizmet bulamamaktadır. Yeni teknolojiler alanında dünyadaki gelişmelere daha hızlı şekilde adapte olabilmek, kendimizi o gelişmelerden uzak tutmamak amacıyla bakanlık olarak önerdiğimiz fikir, 2011'de teşvik programı olarak hayata geçti."

İlaçta yatırım teşvikleri konusunun gündemlerindeki önemli madde olduğunu ifade eden Kerman, "Her ne kadar biz düzenleyici, denetleyici kurum olarak sektörün yaptıklarına biraz daha geriden bakıyor olsak da aynı zamanda hep beraber nereye gitmesine dair karar verirken, fikir birliği içerisinde olmak istiyoruz" dedi.

Gerek Türkiye'de yerli sanayi olarak üretim yapanlar gerekse üretim yapmak isteyen yabancı sermayeli oluşumların tamamına fark gözetmeksizin aynı şekilde yaklaşma prensibinde olduklarını söyleyen Kerman, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın, daha önce çok yapılı olan bir sistemi tek çatı altında birleştirdiğini anımsattı.

Bunun da büyük bir kitlenin aynı standartta sağlık hizmeti almasına ilişkin gereklilikler manzumesini ortaya koyduğunu ifade eden Kerman, bu nedenle farklı sağlık hizmet sunucularının, aynı kalitede, aynı kurallarla hizmet sunmaya çalışmasıyla ortada büyük bir ilaç pazarı görüntüsü olduğunu dile getirdi.

Kerman, "Öyle ki, Avrupa'da ilk 10 içerisinde, dünyada ilk 15 içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu haliyle de pazar büyüklüğümüz artma trendini hala sürdürüyor. OECD bölgesinde 30 yılda alınan mesafenin, 10 yılda alındığı bir gerçekle karşı karşıyayız" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlıkta harcanan her bir liranın değerinin olduğunu, bu kapsamda israfla mücadelenin akılcı ilaç kullanımı kapsamında ele alınabileceğini anlatan Kerman, akılcı ilaçla ilgili programın son derece detaylı şekilde hazırlandığını söyledi.

Kerman, "Bu anlamda 60'tan fazla eylem ortaya konulmuştur. Asıl hedefimiz, ilacın doğru zamanda, doğru kişiye, doğru miktarda verilmesini elde etmektir. Buna rağmen ilacın israf edilği gerçeği Türkiye için rededilemez bir realite olarak karşımızda bulunuyor" şeklinde konuştu.

Fuara giriş ücretleri Soma'ya bağışlanacak

"Uluslararası CPhl İstanbul 2014", 6 Haziran'a kadar açık kalacak.

CPhl İstanbul, Orta Asya, Güney Doğu Avrupa bölgelerinden birçok tedarikçiyi, ilaç sektöründen yerli ve yabancı alıcılarla bir araya getiriyor.

Fuara gelen ziyaretçilerden üç gün boyunca alınacak giriş ücretleri, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlanacak.

UBM Fuarcılık, fuar bitiminde Soma'ya bağışlanacak yardım miktarını açıklayarak, Başbakanlık tarafından açılan banka hesaplarına yatıracak. - İstanbul

Kaynak: AA / Sağlık

İstanbul Türkiye Soma Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title