Haberler

Uluslararası Buz Tırmanış Festivali

Uluslararası Buz Tırmanış Festivali, kapanış programıyla sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Erzurum Valiliğinin desteğiyle 21-25 Ocak'ta düzenlenen festivale yurt içinden 146, ABD, İspanya, İtalya, Portekiz, Nepal, Rusya, Çin, İsviçre, Romanya ve Moğolistan başta olmak üzere 17 ülkeden 26 dağcı katıldı.

Dağcılar, festival boyunca Uzundere ve Tortum ilçelerindeki donmuş şelale ve akarsularda tırmanışlar gerçekleştirip, deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Uluslararası Dağcılar Birliği (UIAA) Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Akıncı, kentteki otelde düzenlenen kapanış programında, festivalin bölgedeki gençlerin boş zamanlarında katılabilecekleri etkinliğe sahip olmaları amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Yerli ve yabancı dağcıların katkılarıyla arzu edilen hasılanın oluştuğuna inandığını belirten Akıncı, şunları kaydetti:

"Şimdi biz buzlara gitmeye başladık. Buzdan hep korkardık, çekinirdik. Bu faaliyette aslında amaç şuydu. 100 bine yakın öğrenciyi barındıran üniversitemiz, karı, buzu bol memleketimiz var. Ulaşımı çok kolay. bunların hepsini bir araya getiren bir spor faaliyeti. Yıllardır bunun aktif hale getirilmesi için epey gayret sarf edildi açıkçası. Büyükşehir Belediye Başkanımızın gayretleri ve bu konuya sıcak bakışı nedeniyle de buna start verdik. Tabii aksaklıklar oldu ama amaç bu sporun yaygınlaştırılması.

Sanıyorum, mıknatıs etkisini yaratabilecek festival oldu, gençlerin ilgisi çekildi. Yerli ve yabancı dağcılarımızın katkılarıyla sanırım arzu edilen hasıla oluştu. Bu sporun arzu edilen seviyeye gelmesi için beklenen adımlar gerçekleşecektir. Doğum gerçekleşti, emekleme süreci olacak ama eminim daha sonra ayağa kalkıp koşmaya başlayacaktır. Bu boşluğu doldurmak için de elimden geldiğince gerekli irtibatları kurmaya ve bu sporun yolunu açmaya devam edeceğim."

Portekiz Dağcılık Federasyonu Başkanı Carlos Teixeira da çok güzel anılarla ayrıldığını vurgulayarak, "Bunları kalbimde hissettim ve bu deneyimleri sizlerle paylaşmaktan son derece mutlu oldum. Burada daha çok faaliyetler görmek isteriz. Özellikle görmüş olduğum büyük tesisten son derece etkilendim. Burada büyük yarışlar da yapılabilir. UIAA'nın hakem jürisi olarak bunların yapılabileceği konusunda büyük inancım var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılan dünyaca tanınan dağcılar, Türkçe müzik eşliğinde çiftetelli oynayıp, halay çekti. Çin ve Rusya'dan gelen Zang Wei ile Roman Abıldaev'in müzikle uyumu, beğeni topladı. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Portekiz Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title