Haberler

Uluslararası Bayburt Sanatçılar Derneği 2015 Yılı Onur Ödülleri

Uluslararası Bayburt Sanatçılar Derneği 2015 Yılı Onur Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Uluslararası Bayburt Sanatçılar Derneği 2015 Yılı Onur Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, sanat ve sanatçıya verilen değerin o milletin milletler ailesindeki alacağı yerin seviyesini belirtmek adına önemli bir ölçü olacağını söyledi.

Bir milletin sanata ve sanatçıya vereceği değer kadar büyüyeceğini ifade eden Memiş, "Sanatçılarda aykırılık olmalıdır, sanatçı çok uyumlu olmamalıdır fakat şu da açık olarak ifade edilmeli ki sanatçı da kendisini toplumdan soyutlamamalı, uzaklaştırmamalı. Eğer sanatçı toplumdan uzaklaşır, aradaki makas açılırsa bir araya gelmemiz zor olacaktır. Sanatçı bizi etkileyemeyecektir, bizler de sanatçıdan almamız gerekenleri alamayız" dedi.

Törende, "Yılın Bürokratı Ödülü"ne layık görülen Tunceli Valisi Osman Kaymak, çeşitli programları nedeniyle törene katılamazken, gönderdiği mesajla kendi memleketi Bayburt'tan böylesi bir ödüle layık görülmenin kendisini çok memnun ettiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Memiş'e "Sanata ve Sanatçıya Destek Onur Ödülü" verilen gecede, Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği "Yılın Kurumu", Ressam Hacı Salih Cengiz, "Yılın Görsel Sanatçısı", Tuğçe Nur, "Yılın Türk Halk Müziği Kadın Sanatçısı", Turan Ali, "Yılın Türk Halk Müziği Erkek Sanatçısı", Doç. Dr, Şeref Oruç, "Yılın Akademisyeni", İstanbul Çiğdemtepe Köyü Derneği, "Yılın Sivil Toplum Kuruluşu" ödüllerine layık görülen isimler oldu.

Gecede, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe'ye de törene katkıları nedeniyle teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title