Haberler

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Toplantısı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu(UAEK) Yönetim Kurulu olağan toplantısının bugünkü oturumunda, nükleer terörle mücadele ve nükleer güvenlik için uluslararası eylem planı ele alındı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu(UAEK) Yönetim Kurulu olağan toplantısının bugünkü oturumunda, nükleer terörle mücadele ve nükleer güvenlik için uluslararası eylem planı ele alındı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının bugünkü oturumuna ilişkin AA muhabirine bilgi veren bir diplomatik kaynak, UAEK'in gelecek yıl nükleer güvenlik konferansı düzenlemeyi planladığını belirterek, özellikle Japonya'daki nükleer kazanın ardından yeniden değerlendirilen nükleer emniyet ve nükleer güvenlik eylem planlarının üye ülkelerin tartışmasına sunulduğunu bildirdi.

UAEK ve Yönetim Kurulu üyesi ülkelerin üzerinde ciddiyetle durdukları

"nükleer terörle mücadele yöntemleri"nin de ele alındığı toplantıda, "Nükleer terörün uluslararası güvenliği tehdit ettiğine işaret edilerek, bunun üstesinden gelebilmek için güçlü ulusal önlemler ile uluslararası işbirliği yapılması gerektiği" kaydedildi.

UAEK Yönetim Kurulu üyesi ülkelerin temsilcilerinin, nükleer malzemelerin teröristlerin eline geçmesini engellemek üzere atılabilecek adımlar ve ülkeler arasında bu amaçla toplu bir eylem planı uygulanması konusunda da mutabık kaldıkları öğrenildi.

Bu arada nükleer emniyet ve nükleer güvenlik konulu gündem maddesinin detaylı olarak ele alınması nedeniyle Kuzey Kore ile Suriye'nin nükleer programına ilişkin son gelişmelerin toplantının yarınki oturumunda ele alınacağı bildirildi.

Toplantının en kritik gündem maddesini oluşturan İran'ın nükleer programına ilişkin son gelişmelerin ise toplantının yarınki ikinci oturumunda veya perşembe günü ele alınabileceği belirtildi.

UAEK Yönetim Kurulu olağan toplantısının cuma günü sona ermesi bekleniyor.

Muhabir : Ali H. Yurtsever

Yayıncı : Ogün Duru - VİYANA

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Japonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title