Haberler

Uluslararası Af Örgütü Kamerun'da Tutuklu Çocukların Salıverilmesini İstedi

Uluslararası Af Örgütü, Kamerunlu yetkililerden Boko Haram örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklanan 84 çocuğun serbest bırakılmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü, Kamerunlu yetkililerden Boko Haram örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklanan 84 çocuğun serbest bırakılmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütünden yayımlanan açıklamada, güvenlik güçlerinin 20 Aralık 2014'te Kamerun'un Nijerya sınırına yakın Guirvidig kentinde Kuran kurslarına yaptığı baskında, Boko Haram'a katılmak amacıyla eğitim aldığı öne sürülen ve tutuklanan 84 çocuğun derhal serbest bırakılması talep edildi.

Aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 43 yetişkinin tutuklandığı baskında 84 çocuğun 47'sinin 10 yaş altında olduğuna dikkati çekilen açıklamada, hiçbir suç işlememelerine rağmen tutulan çocukların serbest bırakılması, 15 yaş altı olanların da ailelerine teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Ülkenin kuzeyindeki Marua kentinde adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise çocukların alıkonulmadığını ancak güvenlikleri için Sosyal İşler Bakanlığına bağlı bir merkezde tutulduğunu vurguladı.

Çocukların tehlike arz etmediğini ancak hiç kimsenin bu çocukları serbest bırakma sorumluluğunu üstlenmek istemediği için merkezde tutulduklarını dile getiren yetkili, Nijerya sınırına yakın bölgelerde yaşayan ailelerin, çocuklarını Boko Haram tehdidine karşı korumak amacıyla Kuran kurslarına gönderdiğini kaydetti.

Çocukların yoğunlukla Kuran kurslarına gönderildiğini fark eden Guirvidig sakinleri, 6 ay önce şüpheli bir durum olabileceği gerekçesiyle güvenlik güçlerine ihbarda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Kamerun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title