Haberler

Uluslararası Adli İşbirliği Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

TBMM Genel Kurulunda, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

TBMM Genel Kurulunda, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, MHP'nin, dün oylaması yapılmayan tasarının 3. maddesindeki "bağlanabilir" ibaresinin "bağlanır" olarak değiştirilmesine ilişkin değişiklik önergesini okuttu.

Bahçekapılı, önce önergeyi oylamaya sunması gerekirken, maddeyi oylamaya sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın uyarması üzerine Bahçekapılı, "Sayın milletvekilleri okuduğum şeyi dinleyin lütfen, önergeyi oylattım" dedi. İtirazlar üzerine Bahçekapılı, tutanakları inceleyeceğini belirterek birleşime ara verdi ve grup başkanvekillerini başkanlık divanının arkasına davet etti.

Aranın ardından Bahçekapılı, tutanakların işin gerçeğini gösterdiğini ifade ederek, "Ben önergeyi okuttuktan sonra önergeyi değil, 3. maddeyi oylarınıza sunmuşum, ondan sonra da önergeyi okuttum diye üstüne üstlük bir de iddia etmişim. Usulen bir usul tartışması yapmak zorundayız" dedi.

Bahçekapılı ardından usul tartışması açtı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün akşamdan beri tartışmanın devam ettiğine dikkati çekerek tutulan tutanakların önemine değindi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat ise Meclisin çalışma trafiği içerisinde zaman zaman benzer hataların geçmişte de yapıldığını hatırlattı. Kubat, "İnsani bir durumdur. İnsanız hepimiz, zaman zaman bu tür hatalar olur." diye konuştu.

Bahçekapılı, gruplara teşekkür ederek, önergeyi yeniden oyladı.

MHP'nin değişiklik önergesi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Ayşe Nur Bahçekapılı Mehmet Doğan Kubat Bülent Turan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title