Haberler

Uluslararası 3'üncü Süleymaniye Forumu

Irak'ta Süleymaniye Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenecek "Uluslararası 3'üncü Süleymaniye Forumu" yarın başlıyor.

Irak'ta Süleymaniye Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenecek "Uluslararası 3'üncü Süleymaniye Forumu" yarın başlıyor.

Süleymaniye ilinde organize edilen "kargaşa sırasında verimlilik, engeller ve fırsatlar" konulu forum iki gün sürecek. Forumun Koordinatörü Bijar Ali Boskani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin konuşmacı olarak katılması beklenen foruma, Türkiye'den Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Ürdün Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ayman Safadi, Irak'tan Parlamento Başkanı Selim Cuburi, Petrol Bakanı Adil Abdulmehdi, Maliye Bakanı Hoşyar Zebari, IKBY Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammet Sadık ile farklı ülkelerden birçok devlet adamı, araştırmacı ve gazetecinin davet edildiğini belirtti.

Farklı görüş ve fikirlerin forumda tartışılmasını istediklerini dile getiren Boskani, "Forum, bölgedeki sorunların masaya yatırılması ve çözüm yollarının tartışılmasını esas alınıyor. Başta siyasi sorunlar olmak üzere, enerji ve ekonomi gibi diğer konular da forumda ele alınacak başlıklar arasında" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani Süleymaniye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title