Haberler

Uluslararası 3. Plastik Sanatlar Çalıştayı Sona Erdi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı düzenlenen sergi açılışıyla sona erdi.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı düzenlenen sergi açılışıyla sona erdi.

Bu yıl ilk kez uluslararası düzenlenen 3. Plastik Sanatlar Çalıştayı 19-27 Ağustos tarihleri arasında Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezinde gerçekleşti. Toplam 21 sanatçının katıldığı çalıştayda ortaya çıkan sanat eserleri Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Bina'da sergilendi. Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Binası'nda gerçekleştirilen 3. Plastik Sanatlar Çalıştayı Sergisine, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Telat Akköse ile Gülferah Güral, sanatçılar ve Süleymanpaşalı sanatseverler katıldı.

"Sürekliliği arz eden bir sanat olayını devam ettirmenin ve üçüncüsünü yapmanın mutluluğu içerisindeyiz"

3. Plastik Sanatlar Çalıştayı sergi açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Plastik Sanatlar Çalıştayının her yıl daha geniş kapsamlı olacağını belirterek, "Bir haftalık yoğun bir çalışmanın sonunda 21 sanatçının Süleymanpaşa için hazırladığı eserlerin sergisine hepiniz hoş geldiniz. Bu üçüncü sergimiz genelde birinci gelenekselleri yapan bir toplum olarak sürekliliği arz eden bir sanat olayını devam ettirmenin ve üçüncüsünü yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Süleymanpaşa Belediyesinin kendi arşivinde yüze yakın resmi var. Heykele de aynı şekilde devam ediyoruz. 15 Eylül'de heykel çalıştayımız başlayacak. Ben kocaman bir teşekkürü Hakan Esmer'e ediyorum. Kendisi hem çok önemli bir resim sanatçısı hem de aynı zamanda büyük bir kooperatifin de başkanı. Bu kooperatif bu salonda gördüğünüz bu eserlerin sahibi arkadaşlarımızın kooperatifi. 25 sanatçı birbiriyle dayanışarak birbirini kıskanmadan birbirine destek olarak paylaşarak kısa bir süre içerisinde uluslararası bir grup haline geldi. Geçen sene Fransa'da yapılan sergi Fransızları da büyüledi. Bizim çalıştaya Macaristan'dan geldiler. Bu sene uluslararası faaliyetler de artarak devam edecek ve önümüzdeki 7 yıl Amerika da dahil olmak üzere önemli merkezlerde bu ekibin, resim sanatının çağdaş ressamlarının çalışmaları sergilenecek" diyerek söze 3. Plastik Sanatlar Çalıştayı Koordinatörü Hakan Esmer'e bıraktı.

"İki yıl ulusal devam eden etkinliğimiz bu yıl uluslararası gerçekleşti"

Herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan ressam Hakan Esmer, " Çok önemli kentlerden ailemizi oluşturuyoruz. İzmir, Adana, Edirne, Ankara ve İstanbul, kadromuz büyük, ailemiz büyük ama ne mutlu bize ki bu mutlu kent Süleymanpaşa Belediyesinin de bir parçasıyız. Üç sene önce başkanımla yola çıktığımız sanatsal anlamda birçok paylaşımlarda bulunduğumuz, yeri geldiğinde bizim desteklerimizi verdiğimiz, aynı şekilde onlardan da destek aldığımız çok güzel mutlu bir üç yılı geçirdik. İnşallah ileriki yıllarda da devam edeceğiz. Bir mutluluk da iki yıl ulusal devam eden bu etkinliğimiz bu yıl uluslar arası gerçekleşti. Bu anlamda da Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Biraz önce bahsedilen Paris seyahatimizi yaklaşık 73 kişiyle gerçekleştireceğiz. 20 sanatçımızla Paris Louvre müzesindeki bir uluslararası bir etkinliğe katılacağız. Pompidou Müzesinin hemen yanındaki alanda da yaklaşık 53 sanatçıyla Türkiye'yi temsil edeceğiz. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Akabinde İspanya, İtalya, Hollanda ve Amerika'ya kadar uzanan yedi yıllık bir serüven. Tabi bu serüvene ilk adımları atma zevkini Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesinde yapmak bize ayrı bir gurur veriyor. Burada çok heyecanlı bir haftayı geçirdik. Çok dolu dolu geçiriyoruz. İnşallah seneye daha geniş bir kadroyla burada sizlerin karşısında oluruz. Bu güzel anı sizlerle paylaşırız" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından resim sergisi dolaşılarak sanat eserlerinin sahiplerinden resimler hakkında bilgi alındı. Ressamlara 3. Plastik Sanatlar Çalıştayına katıldıkları için teşekkür eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sanatçılara katılım sertifikası verdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Hakan Esmer Lüleburgaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title