Haberler

Uluslar Arası Okul Sporları (Isf) Yönetim Kutulu Toplantısı Katar'da Yapıldı

Ercan ATA - ANKARA / DHA Uluslar Arası Okul Sporları (ISF) yönetim kurulu toplantısı 18-22 Mart 2015 tarihlerinde Doha-Katar'da yapıldı.

Ercan ATA - ANKARA / DHA

Uluslar Arası Okul Sporları (ISF) yönetim kurulu toplantısı 18- 22 Mart 2015 tarihlerinde Doha- Katar'da yapıldı.

Bu toplantıda, 2016 yılında Trabzon'da yapılacak Uluslar Arası Okul Sporları Olimpiyatlarında (Gymnasiade) daha önce Atletizm Yüzme ve Jimnastik dışındaki branşlar gösteri olarak yapılıyordu.

ISF yönetimi yapılan toplantıda (aletli-ritmik-aerobik jimnastik) judo, karate, tenis, eskrim, güreş ve satrancı yarışma programına alırken, gösteri branşı olarak da pako kabul edildi.

ISF'ye bağlı üye ülkelerin başkanları, teknik komisyon başkanları, kıta başkanları ve yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bir dizi kararlar alınarak ısf 2030'a kadar stratejik planlamasını yaptı.

Temel olarak, Dünya medeniyetinin geleceği politika üzerinden değil eğitim üzerinden olması, okul hayatının sporda çok önemli olduğu, yaşam için spor, sporla eğitimin bir arada yürütülmesi, obezite ile ilgili ciddi çalışmalar yapılması gerekliliği konuları üzerinde duruldu. Toplantının açılışında Isf başkanı Laurent Petrynka yaptığı konuşmada "Türkiye'ye yaptığımız ziyarette üstün kaliteli bir misafirperverlikle karşılandık ve bundan çok etkilendik. Isf'de Türkiye çok önemli bir ülke. Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade) gibi en büyük organizasyonumuzu Türkiye'de Trabzon'da gerçekleştireceğiz. Burada alınan kararlar Trabzon'daki general assambly'de nihai karara bağlanacak. Türkiye'ye ve başkan Ayhan Pala'ya teşekkür ederim" dedi.

Yaş kategorileri, kültürel boyut, sportif yarışmalar, milli takım oluşturulması,12-14 yaş grubunda festival yapılması, gymnasiade'de daha fazla spor branşlarının yer alması, gymnasiade'nin dört yılda bir düzenlenmesi, katılım sayıları ve limitleri, standart ısf kitapçığının hazırlanması, başvuru katılımından sonra şampiyonaya katılmayan ülkelere yaptırım uygulanması, katılım ücretleri, organizasyon yapacak ülkelerden başvuru bedeli alınması, engellilerde spor, sportakort ile gymnasiade'nin yayınlanması ile ısf gymnasiade yarışma toplantısının 17-20 eylül 2015 tarihinde Trabzon'da yapılması karara bağlandı.

Ülkemizi bu toplantıda federasyon başkanı Ayhan Pala, ısf yönetim kurulu üyesi ve sağlık ve doping kurulu başkanı doç dr S. Bülent Bektaşer, yurt dışı ilişkiler kurul başkanı Levent Tanık temsil etti.

Federasyon başkanı Ayhan Pala yaptığı açıklamada, ülke olarak geldiğimiz ve bulunduğumuz konumdan büyük mutluluk duymaktayım. Önceleri bu tür toplantılarda sözümüzün geçmediği etkin olamadığımız bir yapı içerisindeydik. Artık Türkiye'nin büyüklüğüne yakışır ve vizyonuna uygun bir temsil kabiliyetiyle hareket etmekteyiz. Hakkımızda karar alınırken fikrimizin ve sözümüzün geçtiği bir konuma geldik. Türkiye'nin gücünü ısf'de bütün dünya ülkeleri yakından hissetmektedirler. Ülkemizde gerçekleştirdiğimiz ısf organizasyonlarındaki başarılar başka ülkelere rol model olarak gösterilmektedir.

Gençlik ve spor bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç'ın uluslararası federasyonlarda güçlü olmalıyız sözü ısf'de amacına ulaşmıştır.11 delege ile temsil ediliyor olmak bizim gurur kaynağımızdır" dedi.

Federasyonumuz tarafından 2018 Avrupa futbol şampiyonası için futbol federasyonundan alınan iyi niyet mektubu prensipte kabul edildi. güney Afrika'da yapılacak karar toplantısında karara bağlanacak.

Trabzon'da yapılacak gymnasiade branşları; atletizm, yüzme, jimnastik (aletli-ritmik-aerobik) judo, karate, tenis, eskrim, güreş, satranç ile gösteri branşı olarak pako kabul edildi.

Federasyonumuz sosyal sorumluluk projesi, gönüllü eğitim programı kabul edildi. uluslararası gönüllü öğrencilerin ısf gönüllüleri olarak görev yapmasına fırsat verildi.

Isf eğitim programı kapsamında ülkelerden seçilecek 100 beden eğitimi öğretmeninin lider eğitici olarak yetiştirilmesine karar verildi. bu eğitimi alan beden eğitimi öğretmeleri seminer ve alt yapı çalışmalarında görevlendirilmesi sağlanmış olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzon 22 Mart Katar Doha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title