Haberler

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Gamzeli Açıklaması

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Gamzeli, "Bugüne kadar sonuçlandırılamayan, çiğ sütte kaliteye göre fiyatlandırma sorununun çözülmesi için gerekli adımları atacağız" dedi.

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Gamzeli, "Bugüne kadar sonuçlandırılamayan, çiğ sütte kaliteye göre fiyatlandırma sorununun çözülmesi için gerekli adımları atacağız" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, düzenlediği basın toplantısında, Ulusal Süt Konseyinin geçen hafta yapılan 4. Olağan Genel Kurulu'nda Türkiye Ziraat Odalarını temsilen yönetim kurulu üyeliğine seçildiğini ifade etti.

Türkiye'nin en büyük meslek örgütü Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin konsey yönetiminde yer almasının süt üreticilerinin sorunlarının çözümünde etkin rol alabilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Gamzeli, "Özellikle son yıllarda ülkesel çiğ süt fiyatları bu masa etrafında Ulusal Süt Konseyi çiğ süt tavsiye fiyatı olarak belirlenmekte ve uygulanmaktadır. Son 1,5 yıla kadar fiyatların belirlenmesinde bu yönde önemli çalışmalar yapılmış olsa da ne yazık ki geçen yıl temmuz ayından bu yana bu konuda üretici lehine olumlu bir fiyat elde edilememiştir" diye konuştu.

Gamzeli, süt fiyatların yerinde saymasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak; yem maliyetleri başta olmak üzere tüm maliyetler artarken, enflasyon yükselirken, market raflarındaki süt fiyatları artarken üretici fiyatlarının yerinde sayması kabul edilemez. Bu yüzden üreticinin hak ettiği fiyatın elde edilmesine çalışılacaktır. Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, konseyin yeni döneminde bir türlü çözüme kavuşamayan süt sektörünün yapısal sorunlarının da  öncelikle çözüme kavuşturulması için girişimlerde bulunacağız. Bugüne kadar sonuçlandırılamayan çiğ sütte kaliteye göre fiyatlandırma sorununun çözülmesi için gerekli adımları atacağız."

Kalite ve rekabetin önemine vurgu yapan Gamzeli, "Kaliteli süt aynı zamanda rekabetçi işletmeleri de beraberinde getirmektedir. İşletmeler arası, üretilen süt fiyat farklarının kaliteye göre belirli çizgilerle ortaya konması, sektörün Avrupa Birliği standartlarında üretim yapabilecek yapıya gelebilmesi açısından çok önemlidir. Bu açıdan bu çalışmayı Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title