Haberler

Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni Didim'de Yapıldı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) organizesinde Didim Belediyesi ve D-Marin Didim ev sahipliğinde 2014 yılı Ulusal Mavi bayrak ödül töreni Aydının Didim İlçesinde yapıldı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) organizesinde Didim Belediyesi ve D-Marin Didim ev sahipliğinde 2014 yılı Ulusal Mavi bayrak ödül töreni Aydının Didim İlçesinde yapıldı.

46 ülke arasında 3. sırada yer alan Türkiye'de Mavi bayrak almaya hak kazanan 397 plaj, 22 marina ve 12 yat'ı temsilen bazı işletmelere ödülleri D-Marin Didim'de düzenlenen törenle verildi. Törene D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Bezirgan, TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkan vekili Ahmet Yılmaz, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, ödül alacak işletmelerin yöneticileri ile davetliler katıldı.

"GÖRDÜĞÜMÜZ DENİZ KİRLİLİĞİ HER GEÇEN GÜN YÜREĞİMİZİ BİRAZ OLSUN ACITIYOR"

Kokteylin ardından ödül törenine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasının D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Bezirgan yaptı. Bezirgan, denizlerin temizliği konusunda herkesin sorumluluk taşıdığını belirterek "Yıllardır ülkemizde güzel kıyılarımızın beldelerimizin plajları ile koylarımızın temizliğine büyük bir özen gösterip her geçen gün ülkemizdeki mavi bayrağı daha ileriye götürmek için büyük mücadele veren TÜRÇEV'in yönetim kurulunu gönülden kutluyorum. Gerçekten ülkemizde kıyılarımız bu verimli güzel çalışmadan dolayı onlarla onur duyuyorum. Sağolsunlar iyi ki bu güzel çalışmayı yapıyorlar. Baktığımız zaman Türkiye'de tabii ki kıyılarımız korunmaya ve bu güzel tertemiz aldığımız denizlerimizi gelecek nesillere de gene temiz ve bulduğumuz şekilde bırakmayı üzerimize bir görev olarak adlediyorum. Bundan dolayı da aslında bir birey olarak üstümüze düşen sorumluluklar var. Bu sorumlulukları da her geçen gün aslında bir taraftan basından olsun takip ettiğimiz denizlerdeki kirliliğin artması da ve özellikle kıyı kentlerimizde maalesef halen çözümlenemeyen bazı kanalizasyonların halen denize akması her gördüğümüz deniz kirliliği her geçen gün yüreğimizi biraz olsun acıtıyor. Ama ümit ediyorum ki gelecek yıllarda artık karalardan denize akan deniz kirliliklerinin zaman içerisinde çözümlenebileceği plajlarımızın Karadeniz, Marmaris'i ve Akdeniz ile bütün plajlarımızda mavi bayrakları göreceğimizi ümit ediyorum" dedi.

"HEDEFİMİZ GELECEK SENE DÜNYA İKİNCİLİĞİ VE YAKIN BİR GELECEKTE DE DÜNYA BİRİNCİLİĞİNİ ELDE ETMEK"

TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen ise konuşmasında hedeflerinin gelecek yıl Dünya ikinciliği olduğunu ifade ederek "Vakfımız 1993 yılında kuruldu. 21 senedir Türkiye'deki mavi bayrakları veren kuruluş olarak her sene kendimizi geliştiriyoruz. 1995 yılında 5 bayrakla başladığımız bu yolda 2014 297 plaj 22 marina ve 12 yatta mavi bayrağımız dalgalanacak. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye şu an 46 ülke içerisinde Dünya 3.sü… Hedefimiz gelecek sene Dünya ikinciliği ve yakın bir gelecekte de Dünya birinciliğini elde etmek. Sadece birinci olmak için çalışmıyoruz artan bayrak sayımız denizlerimizin ne kadar kaliteli ve temiz olduğunun bir göstergesi. Dünyanın en etkin eko etiketlerinden biri mavi bayrak; mavi bayrak sayısının artması vatandaşlarımızın ve gelen turistlerin güvenle denize girebileceğini gösteriyor. Buda gelecek nesillere sürdürülebilir bir deniz temizliği katkısı sağlayacaktır" dedi.

Didim Belediye Başkan Vekili Ahmet Yılmaz ise konuşmasında bu törenin ilk kez Didim'de gerçekleştirdiğini belirterek "Didim'de dalgalanan her mavi bayrağı önemsiyoruz. e duyarlı bir yönetim anlayışımız var. Ülke turizminin gelişmesine katkı sağlayan mavi bayrak bizim için önemli. Didim'in sahilleri büyüdü, Tüm plajlarımızı yeterli hale getirip hepsi için mavi bayrak almayı hedefliyoruz."dedi.

Konuşmaların ardından Didim Akbük Halk Oyunları ekibi halk oyunları gösterisi yaptı. Gösterilerin ardından Mavi bayrak almaya hak kazanan işletmelere plaketleri törenler verildi. Törende ayrıca Didim Belediyesine ve D-Marin Didim'e teşekkür plaketi verildi.

Törenin ardından D-Marin Didim Marina'ya asılacak olan Mavi bayrak marina çalışanlarınca denizden botlarla şov eşliğinde getirildi ve asıldı.

Bayrak asman töreninin ardından Grup Eflatun tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Bezirgan Türkiye Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title