Haberler

Ulusal Kırmızı Et Konseyi İftar Programı

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, "Artan hayvan sayısına ve gelişen kırmızı et üretimine rağmen fiyatlardaki yükseliş durdurulamamaktadır" dedi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, "Artan hayvan sayısına ve gelişen kırmızı et üretimine rağmen fiyatlardaki yükseliş durdurulamamaktadır" dedi.

UKON'un düzenlediği iftar programında sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bılıkçı, kırmızı et üretiminin 2015 yılı birinci çeyreğinde 210 bin 475 ton gerçekleşmeyle  bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,79 artış gösterdiğini bildirdi.

Kişi başı 13 kilogram civarında olan kırmızı et tüketiminin Avrupa Birliği kişi başı tüketiminin yaklaşık yarısı olmasına rağmen, kırmızı et fiyatlarının ise yaklaşık 3 katı olduğunu vurgulayan Bılıkçı, "Artan hayvan sayısına ve gelişen kırmızı et üretimine rağmen kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş durdurulamamaktadır. Yaşanan bu artışı yem ve yem hammaddelerinde görülen artışa bağlamak doğru değildir. Sorunun ana kaynağı ülkemizde canlı besi başlangıcı hayvan sayısının az olması ve fiyatlarının yüksekliğidir" dedi.

Sürü yöneticisi istihdamının artırılması için başlatılan çalışmalar doğrultusunda 500 ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip işletmelere 5 bin lira destek verildiğine dikkati çeken Bılıkçı, "Yürütülen çalışmaların katkısıyla 50 ve üzeri büyükbaş hayvan bulunan işletme sayısı 2014 yılı itibariyle 31 bine ulaşmıştır. Sektörümüz için büyük önem arz eden besi desteklerinin devamına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ve ilgili uygulama tebliği ile gerekli yasal mevzuat tamamlanmış olup, 2015 yılında Bakanlıkça belirlenmek üzere destek uygulaması devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title