Haberler

Ulusal Kbrn Eğitim Çalıştayı"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enstitüsü bünyesinde düzenlenen "Ulusal KBRN Eğitim Çalıştayı" başladı.

KBRN Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Kenar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayın, Türkiye'de Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) savunması konusunda bilimsel altyapının geliştirilmesi, savunmaya yönelik kurumların farkındalığını arttırmak, bu konuda verilecek olan eğitimde bir liderlik yapmak maksadıyla düzenlendiğini belirtti.

Kenar, KBRN alanında görev ve sorumlulukları olan kurum ve kuruluşların yetkin ve deneyimli personel ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Üniversite olarak en önemli görevlerinden birinin tıbbi KBRN konusunda Türkiye'de eğitim vermek olduğunu ifade eden Kenar, "Bu çalıştayda özellikle KBRN savunmasına yönelik ülkemizde görevli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımları söz konusu olmuştur. Yaklaşık 40'tan fazla ilgili kurum ve kuruluşlardan gelen temsilcilerle ulusal anlamda KBRN konusunda savunmamızı daha ileriye nasıl götürebiliriz, bu konuda eğitimlerimizi daha ileri seviyeye nasıl çıkartabiliriz, bu konuda bir yol haritası çizmeyi amaçladık." diye konuştu.

Çalıştayda, ilgili kurum ve kuruluşların sunumlar gerçekleştirdiğini bildiren Kenar, yarın sona erecek olan çalıştayın sonuç raporunu katılımcı kurumlara göndereceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title