Haberler

Ulusal Gönüllülük Komitesi

Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) tarafından 2013 yılında kurulan Ulusal Gönüllülük Komitesi 2014 yılı ikinci toplantısını Samsun’da yaptı.

Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) tarafından 2013 yılında kurulan Ulusal Gönüllülük Komitesi 2014 yılı ikinci toplantısını Samsun'da yaptı.

İlk kez İstanbul ve Ankara dışında bir ilde düzenlenen toplantıya Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ev sahipliği yaptı. Komite Samsun'daki sivil toplum temsilcileri, Amasya Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi öğretim görevlileri ile öğrencilerle bir araya geldi.

Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş'ın moderatörlüğünde toplanan Ulusal Gönüllülük Komitesi, gönüllülüğün Türkiye'de geliştirilmesi için mevzuatın incelenmesi, toplumsal farkındalığın ve desteğin artırılması, gönüllülerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sektörler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi konuları tartışıldı. Toplum Gönüllüleri Vakfı, özel sektör gönüllüleri derneği, Greenpeace, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, Türkiye Gençlik Federasyonu, Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, TEMA, Gençtur, MAG Vakfı gibi birçok önemli sivil toplum örgütünün yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın temsilcileri de toplantıda yer aldı.

Bölgede bir araya gelen TEGV, TEMA İl Temsilcilikleri, SAMSEV, SAMİKAD, TURMEPA, Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü temsilcileri ile üniversite temsilcileri gönüllülük konusunda çalışmaları hızlandırma ve düzenli olarak bir araya gelme kararı alındı. Komite ile yerel kuruluşları tanıştığı toplantıda ulusal ve yerel örgütler arasındaki başlatılan işbirliklerinin devam ettirilmesi için adımlar atıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title