Haberler

Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvası Başladı

Güncelleme:


Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan turnuvanın açılış maçına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay ASKF Başkanı Mehmet Öztürk, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Gökhan Yıldırım, HBB Çevre Koruma Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, HBB Özel Kalem Müdürü Necmettin Çolak, HBB ve Hatsu Şube Müdürleri ile çok sayıda sporcu ve velileri katıldı.

Sportif anlamdaki kapsamlı çalışmalarıyla kente başarılarla dolu yepyeni bir soluk getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geleceğimizin teminatı çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spora yönelmesi amacıyla anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.

BAŞKAN SAVAŞ: KAZANAN CENTİLMENLİK VE SAĞLIKLI YAŞAM OLSUN

Turnuvanın açılış maçında duygu ve düşüncelerini dile getiren Başkan Savaş, "Bugün bizim için çok özel bir gün. HBB olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz çocuklarımızı birbirine kenetleyen, sporu sevdiren ve aynı zamanda spor aşkını öğreten bu turnuvayı düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvayı çocuklarımıza centilmenliği öğretmek, birbirlerine karşı nezaket kuralları çerçevesinde davranmalarını sağlamak, aynı zamanda ders çalışırken de zinde olmak ve ülkemize faydalı gençler yetiştirebilmek için düzenliyoruz. 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözü doğrultusunda geleceğimizin mimarı çocuklarımızın ter dökeceği turnuvada centilmenlik ruhuyla mücadele etmelerini diliyorum. Turnuvada yenen de yenilen de galip, önemli olan spor yapmak, centilmenlik ruhunu kazanmak ve yeni arkadaşlıklar kurabilmek. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Kazanan centilmenlik ve sağlıklı yaşam olsun" açıklamasında bulundu.

TURNUVA BAŞKAN SAVAŞ'IN VURUŞU İLE BAŞLADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Esentepe Futbol Sahası'nda gerçekleştirilen ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın vuruşu ile başlayan açılış maçı renkli anlara sahne oldu. Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen turnuvada kapsamında minikler hem spor yapmanın hem de yeni arkadaşlıklar kurmanın mutluluğunu yaşadı.

FUTBOLCULARA FORMALARI HBB TARAFINDAN HEDİYE EDİLDİ

Çocukların boş zamanlarını daha verimli hale getirmek ve spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen turnuva kapsamında sporculara formaları Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye edildi. Açılış maçının sonunda katılımcılara pilav ikramında bulunuldu.

TURNUVANIN FİNAL MÜSABAKASI 21 NİSAN'DA

Turnuva kapsamında 400 lisanlı minik krampondan oluşan 21 takım 4 grupta ter dökerek yeşil çimler üzerinde keyif ve heyecan dolu anlar yaşatacak. 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan final müsabakalarında dereceye giren takımlara kupaları takdim edilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Güncel Haberler

title