Haberler

Ulusal Dershane Derneklerinden Ortak Basın Açıklaması

ÖZ DE BİR Yönetim Kurulu Başkanı Köprülü:   ''Konu yasalaşırsa, istenmeyen bir noktaya gelirse önce ülkemizdeki yasal haklarımızı kullanacağız. Sonuç alınamazsa AİHM'e kadar bu süreci taşıma ...

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, "Konu yasalaşırsa, istenmeyen bir noktaya gelirse önce ülkemizdeki yasal haklarımızı kullanacağız. Sonuç alınamazsa AİHM'e kadar bu süreci taşıma düşüncesi içindeyiz" dedi.

ÖZ-DE-BİR, Güven Dershane Sahipleri Derneği (GÜVENDER), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) temsilcileri, dershanelerle ilgili tartışmaları değerlendirmek için ortak basın toplantısı düzenledi.

Ortak basın açıklamasını okuyan Köprülü, dershane konusunun gündemi meşgul etmeye devam ettiğini belirterek, dershanelere yönelik tartışmalar sürecinde Hükümetle çatışmadan doğru bildiklerini aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Köprülü, özel dershaneler konusunun son Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüldüğünü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla konunun tüm kamuoyunca öğrenilmiş olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığınca bu konuda yürütülen çalışmalarda, en önemli paydaşlardan biri olmalarına rağmen kendilerine görüşlerinin sorulmadığını öne süren Köprülü, Bakanlar Kurulunun olduğu gün temsilcilerle yapılan görüşmelerde yasa taslağının derneklerce kabul edilmesinin istendiğini ifade etti.

"Sorunun sadece yüzde 25 olarak telaffuz edilen bir kesimin sorunu, bir kesimin mücadelesi gibi gösterilmesi yanlıştır" diyen Köprülü, 3 bin civarı dershaneyi temsil eden dernekler, tüm dershane sektörü, hatta tüm özel öğretim kurumları dernek ve çevrelerinin soruna sahip çıktığını söyledi.

-"Yapıcı katkılarda bulunmak istiyoruz"

Konunun yeniden tarafların görüşleri de alınarak değerlendirilmesini olumlu bir gelişme olarak nitelendiren Köprülü, bakanlık bürokratlarıyla yapılacak görüşmelerde karşılıklı dayatma olmadan yapıcı katkılarda bulunmak istediklerini belirtti.

Köprülü, "Bu konunun çok daraltılmış seçenekleriyle bir dayatma biçiminde sunularak çözüleceğinin sanılması büyük bir yanılgıdır. Bazı basın kuruluşlarında sanki Bakanlar Kurulu sonrası dershane temsilcileriyle görüşmeler yapılmış ve mutabakat sağlanmış gibi haberler var. Bunları doğruyu yansıtmamaktadır.

-"AİHM'e taşıma düşüncesindeyiz"

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Köprülü, "Bakanlıkta yapılan görüşmelerde nelerin konuşulduğu" sorusu üzerine, sürece ilişkin kendilerinin görüşlerinin alındığını, somut önerilerin sunulmadığını kaydetti.

"Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, özel okula dönüşmeyen dershanelere ceza yok. Başbakan Erdoğan tam tersi müeyyide olacak dedi. Bu konuda bir gelişme var mı" sorusuna Köprülü, açıklamaların çeliştiği, kendilerine konuyla ilgili somut bir teklifin gelmediği yönünde yanıt verdi.

Köprülü, özel okula dönüşmek isteyen yüzde 75 dershane olduğu konusunun yanlış aksettirildiğini iddia ederek, "Bakanlık, geçen yıl dershaneci arkadaşlarımıza hazırlamış olduğu soruları iletti. Bu soruların içerisinde, 'Özel okula dönüşmeyi arzu edip etmedikleri' soruldu. Doğal olarak dershaneci her arkadaşımızın ondan sonraki hedeflerinin özel okulculuk olması doğal bir süreçtir. Böyle bir soru kime gelirse gelsin, doğal olarak 'evet' şeklinde değerlendirilebilir" diye konuştu.

Yaklaşık 200-250 civarında dershanenin özel okula müsait olduğunu belirten Köprülü, "Bütün dershaneleri şu an itibarıyla özel okula dönüştürsek dershaneye olan ihtiyaçı ortadan kaldırmış değiliz" dedi.

3 bin dershaneyi temsilen burada bulunduklarını belirten Köprülü, konunun herkesi ilgilendirdiğini söyledi. Köprülü, "Konu yasalaşırsa, istenmeyen bir noktaya gelirse önce ülkemizdeki yasal haklarımızı kullanacağız. Sonuç alınamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar bu süreci taşıma düşüncesi içindeyiz" dedi.

-"Bütün kapıları çalacağız"

"Yasanın onay sürecinde Cumhurbaşkanı ile görüşür müsünüz" sorusunu Köprülü, "Kendimizi her ortamda anlatma gayreti içindeyiz. Bu gayret devam edecektir. Bu açıdan bütün kapıları çalacağız" diyerek yanıtladı.

"Dershane müfredatına göre sınavların yapıldığı" konusunu değerlendirmesi istenen Köprülü, okulda öğretilmeyen soruların sorulduğu yaklaşımının doğru olmadığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yanlış bilgiler ulaştırıldığını ileri sürdü.

Köprülü, dershanlerin rantçı olarak ifade edilmesini doğru bulmadıklarını ifade ederek, dershanelerin bu hizmeti zorlayarak yapmadığını, veli ve öğrencilerin isteyerek geldiğini söyledi.

Bu büyük yarış içinde fen ve Anadolu lisesi öğrencilerinin dershaneye gitmesinin yadsınmaması gerektiğini öne süren Köprülü, dershanelerin yarışın o ilk dilimindeki öğrencilere de hizmet verdiğini belirtti.

"Halk eğitim merkezlerinde açılacak kurslar dershanelerin yerini tutabilir mi" sorusunu Köprülü, bu kurslarla ilgili bir endişe taşımadıklarını, önceden bunun denendiğini, bu kurslara öğrencilerin rağbet etmediğini öne sürdü. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Köprülü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title