Haberler

Ulus'ta Küre Dağevi'nin Açılışı Yapıldı

Bartın’ın Ulus ilçesinde Küre Dağevi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bartın'ın Ulus ilçesinde Küre Dağevi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından KOBİ Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanarak yapımı biten Küre Dağevi'nin açılışı Ulus ilçesine bağlı Aşağıçerçi köyünde gerçekleştirildi. Açılışa AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Ali Çınar, Ulus Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, daire amirleri çok sayıda vatandaş katıldı.

Küre Dağları Milli Parkı sınırında yöredeki en büyük konaklama tesisi hüviyetinde bulunan Küre Dağevi projesini hayata geçiren şirket sahibi Yaşar Yıldırım yaptığı açıklamada, "Küre Dağları Milli Parkında en önemli eksiklik olan konaklama ihtiyacının giderilmesi, bölgenin Ulus ayağında 40 yataklı turizme dayalı yeme içme gibi ihtiyaçların görüleceği, ailelerin oturabileceği ve yabancıların yer bulabilme sıkıntısını ortadan kaldırabilecek ve Ulus ekonomisine büyük katkılar sunacak olan bu tesis yöre halkının el ürünlerini tanıtıp pazarlamasını da yapıp Ulus'ta yetişen meyve-sebze ve marmelatların, pekmezlerin, şurupların da satışlarını da gerçekleştirerek burada yaşayan insanlara yaşam standartlarını yükseltilmesine önemli katkıları olacaktır. Projede doğa yürüyüşü, trekking, dağ bisikleti ve diğer sportif faaliyetlerle birlikte camping gibi ihtiyaçların karşılanması konusunda önemli katkılar sunacaktır" dedi.

Bartın Valisi Ali Çınar'da açılışta yaptığı konuşmada, "Küre Dağevi Projesinin BAKKA'nın 2013 yılı mali destek programına katılarak 130 projeden değerlendirmeler sonucu destek almaya hak kazanmıştır. Küre Dağları Milli Parkının her geçen gün tanıtılması ile birlikte ortaya çıkacak konaklama ihtiyacını cevap verecek olan bu güzel projeyi hayata geçiren Yaşar Yıldırım ve ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, Küre Dağları Milli Parkı'nın Avrupa'nın Panparks üyesi olan 13, Türkiye'nin tek milli parkı olduğunu belirterek, "BAKKA'nın destekleri ile ortaya çıkan bu güzel eser Ulus ilçemize ve Küre Dağları Milli Parkımıza bir değer kattı. Bu gibi güzel eserlerin devamını diliyoruz. Bölgemiz bu eserlerle turizm alanında önemli bir yere sahip olacak. Bu tesisin Ulus ilçemize kazandırılmasında başta şirket sahibi Yaşar Yıldırım'a ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Küre Dağevi'nin açılış kurdelesini AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Ali Çınar, Ulus Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve şirket sahibi Yaşar Yıldırım birlikte kesti. Açılıştan sonra protokol üyeleri ve davetliler, Küre Dağevi'nin içerisinde incelemelerde bulunduktan sonra, yöresel yemeklerden oluşan ikramlarda bulunuldu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Yıldırım Bartın Ulus Küre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title