Haberler

Ulus'ta El Emekleri Görücüye Çıktı

Bartın Ulus İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2015-2016 yıl sonu sergisini gerçekleştirdi.

Bartın Ulus İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2015-2016 yıl sonu sergisini gerçekleştirdi.

Düzenlenen törende ayrıca 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılında açılan Tel Kırma, Filografi, Geleneksel El Nakışları, Bağlama, Gitar, İşaret Dili, Aile Eğitimi, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi, Pul Boncuk Dikişleri, Basit Nakış İğne Teknikleri, Şerit Örme, Tabii Kumaş Çiçek Yapma ve Arı Yetiştiriciliği alanlarında eğitim alan kursiyerlere belgeleri verildi. Programa Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Ulus Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Kubilay Kocamanel, İşKur Müdürü Ramazan Erdim, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Güney ve İrfan Ekmekçi, ilçe protokolü, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

"82 KURS AÇTIK"

Törenin açılış konuşmasını yapan Ulus Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Kubilay Kocamanel, "2015-2016 eğitim öğretim yılında, Müdürlüğümüzce ilçe merkezimiz başta olmak üzere Abdipaşa, Kumluca beldesi ve köylerimizde 38 farklı branşta toplam 82 kurs açılmıştır. Bu kurslarda 930'u erkek 1085 bayan olmak üzere toplamda 2015 kursiyere hizmet verdik" dedi.

"KURSLARA KATILIMLARINIZI TAVSİYE EDİYORUM"

Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar ise şunları söyledi:

"Konuşmamı başta yapmış olsaydım Halk Eğitim Müdürlüğü'müzün faaliyetlerini çok iyi anlatmış olmazdım. Bizlere 1 yıllık çalışmalarının en güzellerini birlikte izlemiş ve görmüş olduk. Usta öğreticilerimizi kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu kurslar bir alışveriş merkezinde gezmekten, amaçsızca çarşı Pazar gezmekten çok daha önemli. Hayatımıza özellik ve renk katıyor. Bu nedenle açılan bu kurslara katılımlarınızı tavsiye ediyorum. Bunlar bizim hayatımıza özellik katacak ve renklendirecek, çok büyük gelir katmasa da bir sosyal aktivite katacaktır. İlçe olarak dağınık bir coğrafi yapıya sahibiz, bu nedenle kursiyerlerimizi bir araya toplamak, herkesin istediğini yapmak kolay olmuyor, kursların devamlılığını sağlamak zor oluyor, usta öğretici bulmak da kolay olmuyor. Ama tüm bunlara rağmen bu etkinlikleri yapmak, kurslar açmak çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

YETENEKLERİNİ SERGİLEDİLER

Ulus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2015 - 2016 Yıl Sonu Gösterisi daha sonra Kısa Sap Bağlama Kursu, Uzun Sap Bağlama Kursu, Gitar Kursu ve Halk Oyunları Kursuna katılan kursiyerlerin yeteneklerini sergilediği gösterilerle devam etti. Kursiyerler başarıyla yeteneklerini sergilerken katılımcılardan ise yoğun alkış aldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Hüseyin Uzun Bağlama Bartın Ulus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title