Haberler

Ulupark Dar Geldi

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, merkezdeki seçim çalışmasına Manisa'da bir ilki gerçekleştirerek ulupark açık hava toplantısı ile devam etti. Yüksek katılımın olduğu ve vatandaşların parka sığmadığı açık hava toplantısında son 9 projesini de açıklayan Çöllü, Şehzadeler Belediyesi Meclis üyesi adaylarını da tanıttı. Çöllü konuşmasında Şehzadeler Belediyesi'nin Ege'nin yeni markası haline geleceğinin sözünü vererek herkesi menfaatten uzak hizmet üretecek yönetimi desteklemeye davet etti.

Seçim çalışmalarının belde ve köylerdeki ilk etabının tamamladıktan sonra merkezdeki çalışmalarına hız veren Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yüksek Makine Mühendisi Cem Cöllü, yine bir ilk gerçekleştirerek uluparkta açık hava toplantısı düzenledi. Toplantıya MHP Manisa Milletvetili Erkan Akçay,MHP İL Başkanı Tanju Balatlı, MHP Eski MYK Üyesi Mustafa Enöz, Eski Milletvekili Ahmet Orhan, Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu'da katıldı. Parkın üç alanının da dolduğu açık hava toplantısında ilk olarak MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay konuştu. Tuatay konuşmasında yerel seçimin önemine değinerek Cem Çöllü'nün bilgi birikim ve tecrübesinin tercih sebebi olması gerektiğini söyledi. Tuatay şöyle konuştu; "Bu muhteşem tablodan, bu heyecan ve heybet dolu mahşeri kalabalıktan tek kelimeyle gurur duyuyorum. Manisa tüm haşmetiyle, tüm görkemiyle bu gece buraya sığmıştır. Allah nazardan saklasın. Manisa bu gece bu meydana mührünü vurmuş, imzasını atmış, özlemlerini taşımıştır.33 mahalle, 9 belde, 23 Köy sanki bu gece buraya akmıştır. Allah'a şükürler olsun ki, sizler 30 Mart da yeni bir destan yazmak için iddialı, inançlı ve iştahlısınız. Manisa'nın kaderine, Önümüzdeki 5 yılına sahip çıkmak için kararlısınız.

Bundan yaklaşık 5 yıl önce Manisa Belediyesinde, peşkeşler, adam kayırmalar yalan yanlış harcamalar yapılırken, bizler Sorunları kenardan izlemeyi, bir şey yokmuş gibi davranmayı aklımızdan bile geçirmedik. Egemenliğin yegâne sahibi aziz milletimize gittik, düşünce ve kaygılarımızı korkusuzca paylaştık. En doğrusunun sizlerle buluşmak olduğuna inandığımızdan adımlarımızı hep bu yönde attık, kararlarımızı hep bu yönde verdik. Geriye dönüp bakıldığında endişelerimizde ne kadar haklı, teşhislerimizde ne derece isabetli olduğumuz mutlaka ki takdir ve itiraf edilecektir. Bugün de Manisa diyoruz, Manisa diyerek meydanları dolduruyor, yeri-göğü inletiyoruz. Bizler için; Başaramaz dediler.1,5 yılda 96 trilyon borcu ödedik. Hayalci dediler. Manisa'nın çehresini hayal edemeyecekleri hale getirdik. Yapamaz dediler. Asfalt rekorları kırdık. Boşa uğraşıyor dediler. Bütçe rekorları kırdık. Faşist dediler. Doğulu batılı kuzeyli güneyli demedik 57 mahalleye eşit hizmet götürdük. Kandan besleniyor dediler.

Hemşeri dernekleri günleri düzenledik. İnsanlarımızın birbirleriyle kaynaşmasını sağladık. Fatiha bilmiyor dediler. Camilerinin minarelerine kadar aydınlattık, Çevre düzenlemelerini yaptık, Halılarını yıkattık. Halka hizmet etmeyi, hakka hizmet etik saydık. 29 Mart 2009'dan bu yana tam 5 yıl geçti. Geçtiğimiz 5 yıl, Gayretin, Mücadelenin, Allah rızası için çalışmanın ve çırpınmanın adıdır. 5 yıl; Acıyı, hüznü, kederi yenmenin anısıdır. 5 yıl; Helalin, faziletin, ahlakın, alın terinin, göz nurunun beyanıdır. 5 yıl, Vicdanımızın sesidir, 5 yıl Manisalıların kabul olmuş duasıdır. Bizim milletimiz dışında hiç kimseden fayda ummamız, icazet almamız, onay ve izin beklememiz mümkün değildir. Bizim siyasetimiz de, belediyeciliğimiz de hacizli değildir. Yükümüz ağır, ancak bir o kadar da mübarektir. Sorumluluğumuz büyük ve bir o kadar da ulvidir. Eğer bugün varsak geçtiğimiz 5 yıl boyunca sizlere yapılan hizmetin Hakka yapılan hizmet olduğunu bildiğimizdendir. Geçmiş geleceğin aynasıdır. 5 yıl boyunca Adaletin çizgisinden hiç sapmadık, merhametin ve insaniyetin yörüngesinden hiç çıkmadık. Belediyeciliğimizin her sayfası mühendisliğin iktisat ile harmanlandığı eşsiz örnekler ile doludur.2009'da başlayan ve yaklaşık 5 yıl süren belediyecilik döneminden sonra tekrar karşınızdayız. Sizlerin karşısına Ankara'dan söylemler ile değil Manisa için geçerliliği olan ve yapılması gerekli projeler ile çıkıyoruz. Biz demek bir demektir. Biz doğudan batıya, kuzeyden güneye biriz, beraberiz ve büyük bir ailenin temsilcileriyiz.30 Mart günü sandıklar da bir olalım."

BALATLI NELER KAYBEDİLDİĞİNİ ANLATTI

MHP İl Başkanı Tanju Balatlı'da yaptığı konuşmada AKP iktidarını eleştirerek yerel seçimlerin AKP iktidarına dur deme seçimi olduğunu söyledi. Balatlı şöyle konuştu; "Yerel yönetimlerde MHP'li belediyenin nasıl olacağını son beş yılda gördük. Manisa'da yaşayanlar olarak son beş yılda çalmadan çırpmadan, hizmetin siyasetinin olmayacağını en iyi bilen sizlersiniz. Artık tuzun bile koktuğu bu ortamda 30 Mart 2014 seçimleri tarihi bir hesaplaşma günü olmuştur. AKP hükümeti milletin nesi var nesi yoksa yandaşlarına dağıtmış, yolsuzluklara bulaşmıştır. Türkiye küçüğünden büyüğüne harama el uzatan, yolsuzluğa el uzatan saltanatı, yatak odalarından süs eşyası gibi duran para sayma makinelerini, para kasalarını görmüştür. Bir trilyonun bakan çocukları için üç beş kuruş olduğu günlerde kim vatanseverse gazla tütsülenmiş copla terbiye edilmiştir. Şehit evlatlarımız giderken onların çocuklarının çürük olduğunu gördük. Hırsızı yakalayan polisin savcının cezalandırıldığını gördük. Bakan çocuklarının AKP döneminde birer başarılı holding patronu olduklarını gördük.Bir başbakanın kendi milletvekillerine tuzluk dediğini gördük. İstiklal Marşının her zaman okunmasına gerek olmadığını, Türk bayrağının tahrik unsuru olduğu, Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün suç olduğu günler gördük. Bunları unutmayalım, unutturmayalım. Kapı kapı dolaşıp anlatalım"

AKÇAY;"CEM ÇÖLLÜ'YE GÜVENİMİZ TAM"

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'da yaptığı konuşmada Belediye yönetiminin ehil insanlara teslim edilmesi gerektiğini belirterek Cem Çöllü'nün belediyecilik tecrübesinin herkesten fazla olduğunu bu nedenle desteklediğini söyledi. Akçay,"Yaklaşan yerel seçim iktidara dur deme seçimidir. Şımarık iktidarın, babadan oğula anadan kıza yolsuzluğun sıçradığı iktidara artık dur demek lazım. Bu nedenle yerel seçimde işi bilenlere teslim edin ve Cem Çöllü kardeşimize Şehzadeler Belediyesi'ni emanet edin. Kendisi mali disiplini ile belediyecilik bilgi ve birikimi ile bu işi fazlasıyla hak etmektedir" diye konuştu.

YENİ BELEDİYEYE DENEYİMLİ BAŞKAN LAZIM

Son olarak kürsüye gelen Cem Çöllü, konuşmasında belediyecilik anlayışını anlattı, kendisine destek istedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Çöllü şöyle devam etti; "Kıymetli hemşerilerim, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yaklaşık iki aydır seçim bölgemiz Şehzadeler İlçe sınırları içerisinde girmedik sokak, köy belde mahalle bırakmadan seçim çalışması yapıp, zaten beş yıldır her taşına aşina olduğumuz Manisa sokaklarında çalışmalarımızı anlatıyoruz. Belde ve köy çalışmalarımızın ilk etabını tamamladıktan sonra, hizmet yolundaki bu kutlu davamızın merkezdeki ateşini de kentin merkezinden, yani bugün uluparktan yakmak istedik. Çünkü biliyoruz, Manisa demek Ulupark demek, Alaybey demek. Manisa demek Karaköy demek, Spil demek, Tarzan Demek. Manisa demek, mesir demek, Hafsa Sultan demek. Manisa demek, Şehzade Mustafa demek, Fatih demek, Kanuni demek, Şekerci Hüseyin Dede Demek, Yİğitbaş Veli Hazretleri demek. Manisa demek, ecdad demek, Şehzadeler demek. Şehzadeler Demek inşallah Cem Çöllü demek. Önümüzde bir seçim var. Ancak bu seçim genel seçim değil, yerel seçim. Yani yerelde adayların yarışacağı, genel siyasetten uzak, yerel dinamiklerin ve yerel değerlerin göz önünde bulundurulması gereken bir seçim.

Yani bir genel başkan değil de yereldeki adayın dikkate alınması gereken bir seçim. Bu nedenle gittiğimiz her yerde vatandaşımızı bu ayrıma dikkat etmesi için uyarıyoruz. Çünkü seçilecek başkan, yeni kurulacak bir belediyenin sil baştan inşasını sağlamanın yanı sıra, aynı zamanda mevcut belediye hizmetlerini de yürütecek bilgi birikim ve tecrübeye sahip olmalı. Seçilecek başkan, bir belediyenin nasıl işlediğini bilmeli, belediyecilik tecrübesi ile hem belediyenin kurulumunu sağlamalı hemde yeni ilçede yatırımlar yapmalı. İşte bu nedenle adaylar arasında belediye tecrübesi ve bilgi birikimi ön plana çıkarken siyasi görüşler ikinci planda kalmalı diyoruz. Manisa için hangi adayı gözünüz tutuyorsa, hangi adayı bilgili ve donanımlı görüyorsanız kentiniz için o adaya oy vermenizi istiyoruz."

BU EKİPTE OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM

Manisa'nın son beş yılına damgasını vuran MHP'li belediye ekibinin bir parçası olmaktan mutluluk gurur duyduğunu belirten Çöllü, 2009 öncesi yaşananları örnekleriyle anlattı. Çöllü şöyle devam etti,"Belediyecilikte iki önemli husus vardır, biri mali disiplin diğeri ise ekip çalışmasıdır. Bunlar birbirinden bağımsız düşünülemez. İşte bugün MHP'li Manisa Belediyesi'nin başarı serüvenin arkasında bu iki unsurun uyumu vardır. İlk yıllardan itibaren deliklerin tıkanması ile belediye kasasında kalan para ve belediye mülkünü beytül mal sayan bi zihniyetin hakim olduğu ekip ile bugün dost düşman herkes Manisa Belediyesini konuşmaktadır. Mali disiplin konusunda sizlere çok küçük bir örnek de vermek istiyorum. Biz 2009 yılında göreve geldiğimizde, karşımızda 35 milyon TL'lik gayrimenkul satışına rağmen 96 milyon TL borç ile kasasında beş kuruş parası olmayan, borcundan dolayı elektrikleri kesilmiş bir belediye bulduk. Ama beş yıl içinde gelinen noktada Allah'a şükürler olsun ki devlete sıfır borcu olan, vadesi geçmiş borcu bulunmayan ve geliri giderinden fazla olan bir Manisa Belediyesi ortaya çıkardık. İşte bu başarının altında mali disiplin ve bir ekip ruhu yatıyor. Bende inançlı, içinde Allah korkusu olan bu ekibin bir parçası olarak bugün sizlerle beraberim. Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün önderliğinde, şahsımında 5 yıl başkan yardımcılığı görevin sürdürdüğü bu ilkeli yönetim sayesinde, Manisa Belediyesi kısa sürede toparlanarak yatırım yapar hale geldi.

Buradan yapılan yatırımları tek tek sayamayacağım, çünkü sizler hepsini yakinen biliyorsunuz. Ama bugün Alparslan Türkeş Köprülü kavşağı, Laleli Atatürk Gençlik Merkezi, Yeni Otogar, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi salonu ve bizzat planlamasından inşasına kadar başında bulunduğum ekibin eseri olan arkanızdaki Ulupark sesli ışıklı havuz gibi tüm Türkiye'de örnek gösterilen çalışmaları bilmemek, takdir etmemek mümkün değil. Bir kez daha bu projeleri gerçekleştirenlerden Allah Razı Olsun diyorum. Bu ekibin bir parçası, bir lideri olmaktan gurur duyduğumu belirmek istiyorum."

ÇOK UĞRAŞTILAR

Belediyedeki görevi döneminde muhalefet belediyesi olması nedeniyle sürekli teftiş ve denetleme geçirdiklerine dikkat çeken Çöllü, bir şey bulamayan iktidarın daha da saldırgan hale geldiğini söyledi. Çöllü,"Ben 13 yıllık devlet memuruyum, birçok resmi kurumda çalıştım, rutin denetlemeler geçirdim. Son olarak Manisa Belediyesi'nde geride bıraktığımız beş yıl içerisinde yatırımların 252 milyon TL'sine bizzat imza attım. Her resmi kurum senede rutin olarak bir kez denetlenirken biz yılda dört kere denetlendik. Sürekli bürokratik tacizlere rağmen halka hizmet götürmek adına ihalelerimizi yaptık. Ama sonuç olarak hamdolsun tek bir soruşturma, suçlamayla karşılaşmadık. Çok uğraştılar ama bir bahane dahi bulamadılar. Ben buradan sesleniyorum, dört değil dört bin defada denetleyin. Biz alnı ak, tek gayesi hizmet olan, ayakkabı kutusu değil içinde Allah korkusu olan, hizmetkârlarız, böyle de kalacağız" dedi.

PROJE SAYILARINDA AÇIK ARTTIRMA YAPIYORLAR

Projelerini anlatırken Manisa'da projelerini ilk açıklayan adayın kendisi olduğunun altını çizen Cem Çöllü, bazı adayların projelerin sayılarına takıldığını niteliğin değil niceliğin önemli olduğunu söyledi. Çöllü şöyle devam etti;"Bugün daha önce kamuoyu ile paylaştığım projelerimin dışında son etap projelerimizi de açıklayacağım. Tabi bu nokta da şuna değinmeden geçmeyeceğim. Her kahve toplantısında vatandaşımızdan üzerine basa basa gelen adaylara şu soruyu sormalarını istiyorum; Sizlerden oy istemeye gelen adaylardan belediyecilik anlamında bilgi ve birikimlerini ısrarla sorun, tecrübelerini anlattırın. Ne proje yapacaklarmış, nasıl yapacaklarmış, nereye yapacaklarmış bunları öğrenin. Israrla projelerini anlatmalarını isteyin. Tabi burada şunu özellikle belirtmeden geçemeyeceğim. Biz projelerimize yaklaşık iki aydır çalıyoruz. Şehzadeler Belediyesi sınırlarındaki 944 sokak-cadde-bulvar, 33 mahalle, 9 belde, 24 köy, yaklaşık 180 bin nüfusun ne ihtiyacı var biliyoruz. Bakın son bir haftadır proje açıklama telaşı aldı. Satır satır alt alta yazıp proje diye vatandaşın karşısına geçmekten çekinmiyorlar. Biri 35 proje diyor diğeri yetmez 70 açıkladım diyor.

Hatta bunu söylemeye ben utanıyorum ama dün emeğe saygısızlık yaparak bizi eleştirenler, bugün projelerin ismini değiştirip vatandaşa anlatıyorlar. Kentin yönetimindeyken kırmızı kartla oyun dışında kalanlar, dün mutsuz ettikleri insanları unutup, bugün mutlu belediyecilik vaat ederek halkın sandıkta hesaplaştığı aynı ekip ile sizlerin karşısına çıkıyorlar. Ama bu defa farklı, bunu bilmiyorlar. Çünkü bu kent artık gerçek belediyecilik ile tanıştı. Bu kent adaletli yönetimle, ayrımcılıktan uzak eşit hizmetle tanıştı. Bu kent halkın parasını kendi parasıymış gibi koruyan bir ekip tanıdı, sosyal hayata sıcak bakan bir zihniyeti benimsedi. Bu kent sınırlamayan, özgürlükten yana belediyeciliği sevdi. Bu kent tarihini koruyan, betonlara kurban etmeyen bir yönetim ile tanıştı. Bu kent partizanlığı, siyaseti yerel yönetimde geri planda tutan, her görüşe saygı duyan MHP'li Manisa Belediyesi'ni bağrına bastı. Biz en başından söylediğimiz gibi projelerimizle anılmak istiyoruz.

Manisa'nın acil ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Şehzadeler İlçesi'nin el birliği ile imarını hedefliyoruz. Açıkladığımız her proje bu kentin ihtiyaçlarına göre mimar ve mühendislerden oluşan bir ekip tarafından özel hazırlanmış projeler. Bugün istenilse yarın ihalesine çıkılabilecek projeler. Yani rastgele, baştan savma, yapboz değil, gerçekten uzmanlar tarafından hazırlanmış yapılacak, yeri dahi belli olan projeler. Açık yüreklilikle de şunu söylüyorum, isteyenle istediği yerde istediği projelerimi tartışmaya hazırım.

YENİ PROJELERİNİ ANLATTI

Daha önce açıkladığı 10 projenin yanı sıra son etap projelerini de açıklayan Çöllü belediyecilik deneyiminin yeni kurulacak Şehzadeler Belediyesi için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Çöllü şöyle devam etti"Biz ilk proje açıklayan ekibiz. Biz projelerimizi açıkladığımızda daha bazı adayların adaylığı net değildi. Bu nedenle şuan proje diye alt alta yazılı çalışmaları açıklıyorlar. Daha önce açıkladığımız projelerin yanı sıra; Akpınar Mesire Alanı ve Kır Düğün Salonu, Şehzadeler Gençlik Merkezi ve Düğün Salonu, Şehzadeler Belediyesi Osmanlı Konağı, Şehzadeler Hobi Bahçeleri, Spil Seyir Terasları, Şehzadeler Türk Tarihi Müzesi, Kuşlubahçe Spor Sahası, İş Merkezi ve Rezidanslar, Çocuk Üniversitesi ve Bakım Evleri yeni açıkladığımız projeler.

BU SEÇİM HELAL İLE HARAMIN SEÇİMİ

Yerel seçimin genel seçimden farklı olduğunu söyleyen Çöllü, vatandaşın artık tepkisini dile getirmesini istedi. Çöllü şöyle devam etti; "Bu seçim konuşmamın da başında söylediğim gibi farklı bir seçim. Bu seçim ülkemizin geleceği adına önemli günlerin yaşanacağı bir dönem öncesinde, iktidarı demokratik yollardan uyaracak bir seçim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve şehitlerimizin emaneti Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz olmadığının gösterileceği, haklıyla haksızın mücadelesinin yaşanacağı bir seçim. Bu seçim, vatanını karşılıksız seven ile vatan sevgisini ayakkabı kutusuna sığdıranların ayırt edileceği bir seçim. Bu seçim helal ile haramın seçimi. Bu yüzden herkes üzerine düşen vatandaşlık görevini yerine getirecek ve demokratik yollardan mevcut iktidara uyarısını yapacaktır. Bize düşen yerel yönetimde başarıdır. Biz yaptıklarımızı hatırlattık, yapacaklarımızı anlattık. Takdiri sizlere bırakıyoruz. Bizim bu kent ile ilgili heyecanlarımız var. Biz ülkemizi, kentimizi, insanımızı seviyoruz. İnsanımızın mutluluğunu önemsiyoruz. Biz artık sizlerle dinmeyen bir rüzgârız. 2009'daki başarının katlanarak artacağından eminiz. Sizleri doğru olanların yanında, Manisa'daki MHP iktidarının yanında yer almaya davet ediyorum. Sizleri Büyükşehirde Cengiz Ergün, Yunus Emre'de Azmi Açıkdil ve Şehzadelerde doğma büyüme Manisalı, Manisa'nın evladı şahsımı desteklemeye davet ediyorum. Ben gelecek nesiller için aday oldum. Sosyal ve mimari projelerim ile Şehzadeler Belediyesi'ni Ege'nin yeni markası haline getirmek istiyorum. Bu yolda benimle var olduğunuza eminim. Çalışmak, azim ve daha çok insana ulaşmak benim görevim, takdir sizin göreviniz ve himaye cenabı Allah'a ait hepinizi Allah'a emanet ediyorum."
Programın sonunda meclis üyesi adaylarının isimleri tek tek okunarak toplantıya katılanlara tanıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Şehzadeler Belediyesi Erkan Akçay Güncel Haberler

title