Haberler

Ulukışla'da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Ulukışla’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Ulukışla'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı.

Öğretmenler Günü nedeniyle Ulukışla'da görev yapan tüm öğretmenlerin katılımıyla program düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan İsmail Yürük'ün Hükümet Meydanında Atatürk Büstüne çelenk sunması ile başladı.

Ulukışla 75.Yıl Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı ile devam etti.

Ulukışla 75.Yıl Anadolu Lisesi Sosyal Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ilçede görev yapan tüm öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaymakam Ferhat Atar ve Belediye Başkanı Ali Uğurlu tarafından bütün öğretmenlere, günün anısına çiçek takdim edildi.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan İsmail Yürük yaptığı konuşmada; "Böylesine kutsal bir mesleği bir günlük programla anmak elbette yeterli olmayacaktır. Ancak birlik ve beraberliği sağlama, sorunlarımız konuşma, çözüm yolları arama, en önemlisi de öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlamak ve kamuoyu oluşturmak açısından büyük önem arz etmektedir. Saygıdeğer meslektaşlarım, öğretmenlik mesleği, maddiyat ile ölçülemeyecek kadar ölümsüz bir meslektir. Bilgeliğin, gelecek nesillere ufuklar açmanın, toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, değişimin, çağdaşlığın, başarının adıdır öğretmen. Bir şeyler beklemeden hep vermenin, bir harf, bir sayı öğrenildiğini görünce sevinçten uçmanın, öğrencisini iyi yerlerde görünce kıskanmamanın ve onunla gurur duymanın adıdır öğretmen. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayandır öğretmen. Bu kadar şerefle anılan bir mesleğin mensupları olarak sizler, ne kadar ağır bir yükün, omuzlarınızda olduğunuzun bilincindesiniz. Milletlerin var oluşlarını da yok oluşlarını da belirleyen öğretmenlerdir. Unutmayalım ki hammaddemiz insandır, hata yapma şansımız yoktur. Hatamız, toplumun felaketi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında huzur diliyor, sözlerimi Sokrates'in bir sözü ile tamamlamak istiyorum: "Dünya'da her şeye kıymet biçilebilir; ancak öğretmenin eserine kıymet biçilemez." Kıymet biçilemeyecek eserler yaratacağınıza olan inancımla saygılar sunuyorum, gününüz kutlu olsun" dedi.

Adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreninin ardından öğretmen konulu sinevizyon gösterileri sunuldu. Daha sonra Ulukışla 75.Yıl Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri, skeçler, oratoryo ve okul korosunun seslendirdiği türkülerle buradaki program sona erdi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ferhat ATAR Ali Uğurlu Ulukışla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title