Haberler

Ulukışla'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 21 Mart Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 21 Mart Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ulukışla Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı kutlama programına Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Okyay, ilçe protokolü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Ulukışla 75.Yıl Anadolu Lisesi sosyal salonunda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin çalıp söylediği nevruz türküleri dinletisi, halk oyunları gösterisi, çeşitli yarışmalar ve öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti.

Kutlamada bir konuşma yapan Kaymakam Ferhat Atar, "Türk Dünyası'nın en önemli günlerinden olan Nevruz Bayramı ülkemizde olduğu gibi tüm soydaşlarımız tarafından dünyanın farklı yerlerinde coşkuyla kutlanmaktadır. Selçuklular ve Osmanlılarda da askeri harekat ve hazırlıklar öncesinde Nevruz dikkate alınmıştır. Nevruz'a kadar askeri harekatlar bitmiştir. Ancak 1960'lı yıllarda Nevruz kutlamaları bir aksama ve duraksamaya uğramıştır. Bu duraksama dönemlerinde çeşitli gruplarca maalesef asıl amacı dışına çıkarılmıştır. Daha sonra 1990'lı yıllarda Nevruz, devlet bazında tekrar kutlanmaya başlanmış, hak ettiği değeri ve anlamını bulmaya başlamıştır. Bundan sonra da hak ettiği değerde devam edecektir.

Ben bugün buradan Azerbaycan'daki, Kırgızistan'daki, Kazakistan'daki, Türkmenistan'daki ve dünya coğrafyasındaki daha nice soydaşlarımıza selam söylüyorum. İnşaallah Nevruz'un, daha güzel günlerde barış dolu günlerde kutlanmasını temenni ediyorum. Hepinizin Nevruz Bayramını kutluyorum, saygılar sunuyorum." dedi.

Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından ilçe genelinde, ortaokullar arası düzenlenen Nevruz konulu şiir yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, okul bahçesinde yakılan Nevruz Ateşi üzerinden atlama ve demir dövme etkinlikleri yapıldı ve Nevruz Bayramı Kutlamaları sona erdi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Ulukışla 21 Mart Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title