Haberler

Uludereli Dicle'nin Teog Başarısı

Şırnak'ın Uludere İlçesi Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Dicle Altürk, TEOG sınavında 120 sorudan 119'una doğru cevap vererek büyük başarı sağladı.

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 26-27 Kasım ve 13-14 Aralık'ta yapılan ve 8'inci sınıflar 1'nci dönem ortak sınavların değerlendirme sonuçlarının açıklandı. Uludere İlçesi Cumhuriyet Ortaokulu'nda okuyan 8'inci sınıf öğrencisi Dicle Altürk, 120 sorudan 119'una doğru cevap verdi. Altürk'ün yanlış yaptığı Türkçe sorusunun ise mahkemelik olduğu belirtildi.

Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Erek, Uludere ve Şırnak'ın olumsuz olaylarla yansıtıldığı bir dönemde gelen başarının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bu Şırnak'ı yansıtan bir durum değildi. Bizim ilimiz ile ilgili arka planda duran madalyonun öteki yüzü ve önemli olan Şırnak halkının güzelliği ve misafirperverliği ve tüm değerlerini korumuş olmasıdır. Bu da birçok güzel değerlerinden biridir. Bu güzel değerlerinden birini bize yaşatan, bize bu gururu ve heyecanı tattırdığı için Dicle kardeşimize, okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İlçedeki 24 okulda TEOG kursu açtıklarını belirten İbrahim Halil Erek, "100 öğretmenimize TEOG görevi verdik. Bu da öğrencilerimizin başarısını arttırmış bulunmaktadır. Kurslar Milli Eğitim Bakanlığı projesiyle desteklenmektedir" diye konuştu.

Ailesinin 3 çocuğundan en büyüğü olduğunu söyleyen başarılı öğrenci Dicle Altürk de "Babam servis şoförü, annem ev hanımı. Her şey istemekle bitiyor. Öncelikle kendime bir hedef koydum. Bunu gerçekten çok istiyordum. O yüzden ellimden geldiğince çalıştım. Sağ olsunlar öğretmenlerim de çok yardımcı oldular ve destek çıktılar. Tekrarlar yaptım, derslerime çalıştım, bu şekilde başarıyı elde ettim" dedi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludere Şırnak Dicle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title