Haberler

Uludere'nin Yıldönümünde Beyoğlu'nda Tabutlu Eylem

Güncelleme:

İnsan Hakları Derneğinin, 3 yıl önce Uludere'de yaşamını yitiren 34 kişiyi anmak için, İstiklal Caddesi'nde düzenlediği yürüyüşte, 34 kişinin temsili tabutu taşındı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 3 yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesinde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamanı yitiren 34 kişiyi anmak için, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, olayda yaşamını kaybedenleri temsil eden 34 tabut taşındı.

34 KİŞİNİN TEMSİLİ TABUTU TAŞINDI

İHD İstanbul Şubesi üyeleri, bombardımanda yaşamını yitirenleri anmak ve 2 yıl süren soruşturma sonucunda askeri savcılığın olayla ilgili verdiği 'kovuşturmaya yer yok' kararını protesto etmek için, saat 14.00 sıralarında İstiklal Caddesi Tünel Meydanı'nda toplandı. Aralarında ölen kişilerin yakınlarının da bulunduğu kalabalık, " Roboski'ye adalet, sorumlular yargılansın" yazılı, altında da ölen 34 kişinin isimlerinin bulunduğu pankart açtı. Daha sonra alana getirilen ölen 34 kişiye ait temsili tabutlar, fotoğraflarla birlikte tek sıra halinde Galatasaray Lisesi önüne kadar taşındı.

"ROBOSKİ İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇ"

Burada basın açıklaması yapan İHD Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Evrim Baykondu, "Roboski insanlığı karşı işlenmiş bir suç. Geçmiş ile hesaplaşma, hakikat ve adalet arayışımız Roboski'nin faillerinin yargı önüne çıkarılması ile bitmeyecektir. Ama bu kadar açık ve net failleri ortada olan bir katliamı örtbas etmeye çalışan devlet ve hükümet, onbinlerce faili devlet cinayeti aydınlatma ve toplumsal barışı, Kürt barışını tesis etmesi beklenemez" dedi.

Eylem, açıklamanın ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Roboski Beyoğlu Uludere Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

bicakciMobil-ANDROID:

Vatan haini ve kaçakçılar. birde bunların arkasında duruyorlar.

18
13
yanıtYanıtla
Adınız Ya-hasan:

kaçakçıların ne ölüsüne nede dirisine HAKKIMI HELAL ETMİYORUM CEHENNEMDE YANSINLAR

16
10
yanıtYanıtla
vatansever:

istanbul sokaklarında binlerce şehit için tabut değil gül taşısınlar alçak herifler sahtekar dernekler

11
13
yanıtYanıtla
UZUN HAMZA.:

Pkk tarafından kurşuna zizilen otuz asker icinde yürüyüş yapsanıza . . Asker polis öldümü hoşunuzamı gidiyo.

17
5
yanıtYanıtla
NEFRET:

HIC BIR INSAN ; INSANI ÖLDÜRMEYE HAKKI YOK ; NE OLURSA OLSUN : KIM OLURSA OLSUN::: BIRDE ALLAHTAN MÜSLÜMANLIKTAN SÖZ EDIYORSUNUZ HEPINIZ SEHTEKARSINIZ YUHHHHHHHHHHHH

12
7
yanıtYanıtla
Büyük türk devletiMobil-ANDROID:

bu insan hakları cehepe ve hedepe ülkemizde bu zaman kadar şehit verildiginde nerdelerdi acaba boş laf yapmayın ortamı germeyin kimin ne mal oldugunu artık çocuklar bile biliyor sizin sahtekarlıgınıza gülüyorlar

9
8
yanıtYanıtla
bittin artıkMobil-ANDROID:

güzel ülkeyi ne hale döndü gidin artık bölelim ülkeyi gidin. ne haliniz varsa görün

11
6
yanıtYanıtla
memik:

kaçakçılık yaparken ölen pkklılar değil mi. . . vay be kahraman oldular. . gazman oldular. .

11
5
yanıtYanıtla
kök hücre Mobil-ANDROID:

bu insanların yapacak işleri yokmu?aileleri yokmu? boş gezenin boş kalfaları ....provakasyon elebaşıları paraları alır ötekiler gazzzzz

6
10
yanıtYanıtla
osman:

canakkale sehıtlerı bu yuruyen vatansızları unutmıycak tum vatan haınlerıne bak

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title