Haberler

Uludere'nin Gülyazı ve Ortasu Köylerinde Sokağa Çıkma Yasağı (2)

Pkk'nın ASKERKEN KAÇIRIP BIRAKTIĞI YAYLALI GÖZALTINDAUludere Kaymakamlığının, bugün saat 03.00'ten itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Gülyazı ve Ortasu köylerinde çok sayıda asker ile ev aramalarının yapıldığı belirtildi.

Pkk'nın ASKERKEN KAÇIRIP BIRAKTIĞI YAYLALI GÖZALTINDA

Uludere Kaymakamlığının, bugün saat 03.00'ten itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Gülyazı ve Ortasu köylerinde çok sayıda asker ile ev aramalarının yapıldığı belirtildi. Gülyazı Köyü Muhtarı Sadık Alma, yasak ilan edilmesinden sonra her iki köyde çok sayıda askerin katıldığı ev aramalarının yapıldığını, askerlerin ellerindeki listede bulunan bazı kişileri aradığını belirterek, köylerinde yaklaşık 3 yıldır oturan İbrahim Yaylalı'nın da gözaltına alındığını söyledi. Aramaların sürdüğünü söyleyen muhtar Alma, yasak nedeniyle köylerine giriş-çıkışlara da izin verilmediğini söyledi.

YAYLALI 1994 YILINDA PKK TARAFINDAN KAÇIRILMIŞTI

Gülyazı Köyü'nde gözaltına alınan İbrahim Yaylalı, 1994 yılında asker iken Şırnak kırsalında PKK tarafından kaçırılmıştı. Dönemin Refah Partisi Van Milletvekili Fettullah Erbaş başkanlığındaki heyete, Irak'ta Zap kampında kaçırıldıktan 2 yıl 3 ay sonra teslim edilen Yaylalı, Türkiye'ye döndükten sonra 3.5 ay hapis cezası almıştı. Daha sonra barış iktivisti olarak çalışan İbrahim Yaylalı, 3 yıldır Gülyazı Köyü'nde oturuyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yaylalı Uludere PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title