Haberler

Uludere'deki mayın patlaması -

Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Musa Somay'ın cenazesi, memleketi Hatay'ın Erzin ilçesinde toprağa verildi.

Şehit uzman çavuş Somay'ın bayrağa sarılı tabutu, yakınları tarafından Erzin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Yeşiltepe köyündeki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından köy mezarlığına getirilen şehidin naaşı, cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında şehidin eşi Songül, babası Ramazan ve annesi Meryem Somay metanetlerini korumaya çalıştı. Şehidin 4 yaşındaki kızı Öykü ve bir aylık oğlu Mehmet Ömür de annelerinin kucağında töreni izledi. Kadın astsubaylar acılı anne ve kızını teselli etmeye çalıştı.

Cenaze törenine, şehidin yakınları, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Bahadır Köse, Jandarma Adana Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Atilla Demirhan, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.

Hatay Valisi Lekesiz, şehidin tabutunun sarıldığı bayrağı öperek eşi Songül Somay'a teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Uludere Şırnak Erzin Politika Güncel Haberler

title