Haberler

Uludere'de 'Roboski İçin Adalet Yeryüzü İçin Barış Derneği' Açıldı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın 2. yıl dönümünde 'Roboski İçin Adalet, Yeryüzü İçin Barış Derneği' açıldı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın 2. yıl dönümünde ' Roboski İçin Adalet, Yeryüzü İçin Barış Derneği' açıldı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri kırsalında 28 Aralık 2011'de yapılan operasyon sonucu 34 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Aradan geçen 2 yılın ardından olayın faillerin bulunmaması nedeniyle bombardımanda hayatını kaybetmiş vatandaşların aileleri, köylüler ve barış aktivistleri tarafından ' Roboski İçin Adalet, Yeryüzü İçin Barış Derneği' açıldı. Barış aktivisti İbrahim Yaylalı, "Biz Roboski askeri yargı istemiyoruz imza kampanyasını yürütüyoruz. Kampanyamız 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yine Roboski'de başlamıştı ve bugün katliamın 2'nci yıl dönümü. Bugün Roboski askeri yargı istemiyoruz imza kampanyasını burada sonlandıracağız. Kitapçık Roboskililerin tüzüğüdür. Türkçe ve Kürtçe şekilde yazıldı. Katliamın 2. yıldönümüne girerken, katliamcılar çok örgütlü hareket ettiler ve uluslararası bağlantılar ile birlikte katliam yaptılar. Biz de daha örgütlü, katliamcılara karşı daha örgütlü mücadele edilmesi gerektiğine inandığımızdan kaynaklı Roboski-Der'i kurduk. Bugün Roboski-Der'in açılışı var. Roboski İçin Adalet, Yeryüzü İçin Barış Derneği" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri kırsalında 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu akraba 34 kişi hayatını kaybetmişti. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludere Roboski Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title