Haberler

Uludere'de Gerginlik: 13 Asker Yaralı, 4 Gözaltı

Uludere'de gerginlik: 13 asker yaralı, 4 gözaltı Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi sırasında, yol kapatmak isteyen bir grup köylü ile askerler arasında gerginlik yaşandı.

Uludere'de gerginlik: 13 asker yaralı, 4 gözaltı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi sırasında, yol kapatmak isteyen bir grup köylü ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Şırnak Valiliği olaylarda 13 askerin yaralandığını ve 4 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. 2011 yılında, Uludere'nin Irak sınır kesiminde düzenlenen hava operasyonu sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği Gülyazı ve Ortasu köylerinin yakınında, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi ve son günlerde yaşanan yoğun askeri hareketliliğe tepki gösteren bir grup köylü, yolu kapatmak istedi. Askerler ile köylüler arasında yaşanan gerginliğin artması üzerine gruptakiler, askerlere taş atmaya başladı. Askerler de grubu dağıtmak için gaz bombalarıyla karşılık verdi. Ortasu Köy Muhtarı Suat Encü, gerginliğin devam ettiğini belirterek, "Şu anda 3 çocuğumuzu gözaltına aldılar. Köylülerin karakol önünde bekleyişleri sürüyor. Askerler yoğun güvenlik önlemi almış durumda. Çocuklarımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve gerginliğin sona ermesini istiyoruz" dedi.

VALİLİK: 13 ASKER YARALANDI

Şırnak Valiliği, Uludere İlçesi Ortasu ve Gülzayı Köyü'nde köylüler ile askerler arasında yaşanan olaylarda 13 askerin yaralandığını ve 4 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "Hudut hattında kaçakçılıkla mücadele eden birlikleri takviye etmek ve meydana gelebilecek muhtemel toplumsal olaylara müdahele etmek maksadıyla görevlendirilen, 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına görev bölgesine intikal esnasında, Uludere ilçesi Ortasu, Gülyazı köyleri mevkiinde 250-300 kişilik grup tarafından taşlı ve sopalı saldırı düzenlenmiş ve D-400 karayolu trafiğe kapatılmıştır. Söz konusu olaya Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ve 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birlikleri müdahelede bulunmuş, kalabalık grup dağıtılmış ve D-400 karayolu trafiğe açılmıştır. Olaylar esnasında 4 şahıs gözaltına alınmıştır. Olaylara müdahele eden birliklerden 13 askeri personel vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Halkın huzurunu can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla güvenlik faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Valiliği Roboski Uludere Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

halil baran:

bunlar insan değilki hayvandan farkları yok ki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title