Haberler

Uludağ Üniversitesi'nden Kırımoğlu'na Doktora Unvanı

Uludağ Üniversitesi’nin fahri doktora unvanı verdiği Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, milleti için kara günlerin geri geldiğini ama Türkiye’nin yanlarında olduğunu söyledi.

Uludağ Üniversitesi'nin fahri doktora unvanı verdiği Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, milleti için kara günlerin geri geldiğini ama Türkiye'nin yanlarında olduğunu söyledi.

Türk dünyasının büyük fikir adamlarından Gaspıralı İsmail Bey, ölümünün 100'üncü yıl dönümünde Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumla anıldı. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Uludağ Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü. Rektör Kamil Dilek tarafından belgesi ve cübbesi takdim edilen Kırımoğlu, Kırım Tatarları için kara günlerin geri geldiğini söyledi.

Topraklarının Rusya tarafından yeniden işgal edildiğini belirten Kırımoğlu, "Çok yıllar mücadele verdiğimiz Sovyet rejimi, otoriter ve anti demokratik rejim yine Kırım'a geldi. Biz yine kendi serbestliğimiz için mücadele vermek zorundayız. Putin rejimi, Kırım Tatarlarının liderlerinin Kırım'a girmesini bile yasak etti. Çok insanımız Kırım'ı terk etmek zorunda kaldı. Yıllarca vatanımıza dönmek için mücadele verdik. Ama yine bu işgalden dolayı insanlarımız Kırım'ı terk ediyor. Ama yanımızda büyük Türkiye var. Umudumuz büyük" diye konuştu.

"RUS ASKERLERİ TOPLU MEZARLARA GÖMÜLÜYOR"

Ukrayna'nın doğu bölgelerindeki Rus ve Ukrayna ordularının savaşları esnasında 4 bine yakın insanın öldüğünü ifade eden Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Sivil insanlardan da yaralanan ve sakat kalanlarla beraber bu sayı 10 bine yaklaştı. Rus askerlerinin de kayıpları bu sayıdan aşağı değil. Ama fark şu ki Ukraynalılar ölen askerlerini kahraman gibi törenle toprağa gömerken, Rus askerleri ise toplu mezarlara gömülüyor. Ailelerine haber bile verilmiyor. Çünkü Putin'e göre Ukrayna topraklarında Rus askeri yok. İşte böyle pis hareketlerden dolayı Ukrayna ve Kırım halkı şu anki durumda" dedi.

"TÜRKİYE BİZE DESTEK OLDU"

Kırım'ın Rusya'ya eklenmesinin ne kadar güzel olduğunu yazan gazetecileri kınadığını ifade eden Kırımoğlu, "Bizden almadıkları bilgilerle onların yandaş olduğu kişilerden aldıkları bilgilerle böyle haber yapılmaz. Sonra öğrendik ki ihtiyaçlarını karşılamışlar. Gazetecilik bu kadar ucuz değil. Bu gibi yayınlar yapan gazetecilerin biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti, işgali ve referandumu tanımadığını, Ukrayna'nın bütünlüğü ve işgalci askerlerin çıkarılması taraftarı olduğunu açıkladı. Bu, Ukrayna halkı ve devleti tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ama bizler sadece açıklamalarla değil pratikte de yardımcı olunmasını istiyoruz" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek ise Kırımoğlu'na doktora ünvanını vermekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Ukrayna Tatar Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title