Haberler

Uludağ Dağ Koşusu İle Avrupa Vitrinine Çıkıyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 10. Avrupa Dağ Koşusu, 10 Temmuz Pazar günü Uludağ'da yapılacak. Bu uluslararası organizasyona 30 ülkeden 500 sporcu ve 250 antrenörün katılacağını belirten Başkan Altepe, Bursa'nın farkını bir kez daha herkese göstereceklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Avrupa Atletizm Birliği ve Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda düzenlenen 10. Avrupa Dağ Koşusu, 10 Temmuz 2011 tarihinde Uludağ'da gerçekleştirilecek. Daha önce, Slovakya, Portekiz, İtalya, Polonya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Avusturya ve Bulgaristan'da düzenlenen şampiyonaya 30 Avrupa ülkesinden 500 sporcu ve 250 antrenör katılacak. Büyük erkekler, büyük bayanlar, genç erkekler ve genç bayanlar kategorilerinde gerçekleştirilecek olan şampiyonanın tanıtım toplantısı BUSKİ Tenis Kafe'de yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ile Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu'nun katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Her müsabakadan sonra organizasyon komitelerinin bir sonraki şampiyona için yine Bursa'yı talep ettiklerini ifade eden Başkan Altepe, bu etkinlikte de Bursa'nın farkını ortaya koyacaklarını söyledi.

Hedefimiz sporu özendirmek

Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına destek vermenin yanında toplumun her kesimine sporu özendirmek için kentin her köşesinde yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, spor salonları, yüzme havuzları, spor sahaları, temeli atılan stadyum ve proje çalışmaları süren kapalı atletizm salonu ve buz hokeyi gibi tesislerle Bursa'yı spor kenti yapmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Avrupa Dağ Koşusu'nun da Bursa ve Uludağ'ın tanıtımı açısından önemli olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Kış turizm merkezi olan Uludağ, yaz aylarında da atletizmin önemli bir branşına ev sahipliği yapacak. Müsabakalar TRT Spor kanalından canlı yayınlayacağı için bu Uludağ'ın ulusal ve uluslararası tanıtımı açısından da önem taşıyor. Şampiyonada mücadele edecek tüm sporculara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

"İdareci olarak çok şanslıyım"

Gençlik ve spordan sorumlu bir idareci olarak Bursa'da çalışmanın büyük bir şans olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş de önemli spor organizasyonlarına destek olmanın yanında Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki spor yatırımlarının yüzde 70'ini üstlendiğini kaydetti. Dağ Koşusu'nu düzenleme görevinin federasyon tarafından kendilerine verildiğini hatırlatan Gümüş, "Büyükşehir Belediyemizin önemli katkıları sayesinde bu organizasyonu düzenliyoruz. Destekleri nedeniyle başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hedef 5'inci şampiyonluk

Bugüne kadar 4 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Büyükşehir Belediyesporlu Ahmet Arslan ise bu kez 5'inci şampiyonluk için mücadele edecek. Çalışmaları Milli Takımla birlikte Uludağ'da sürdüren ve tanıtım toplantısına katılan Arslan, Bursa Büyükşehir Belediyespor'a şampiyonluk yaşatmanın kendisini için önemli bir gurur olduğunu kaydetti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu da Ahmet Arslan'ın bu branşta önemli favorilerden biri olduğunu belirterek, şampiyonun Bursa'nın tanıtımına da önemli katkı yapacağını vurguladı.

Kortejle başlıyor

Şampiyona'nın resmi basın toplantısı 9 Temmuz'da tarihi belediye binasında yapılacak. Açılış töreni de aynı gün saat 16.00'da kent müzesinde gerçekleştirilecek. Irgandı köprüsünden Atatürk Anıtı'na kortej yürüyüşü yapılacak, Atatürk Anıtı'nda da mehter ve kılıç kalkan gösterileri düzenlenecek. Yarışlar ise 10 Temmuz Pazar günü saat 10.30-12.30 arasında gerçekleştirilecek.

Genç bayanlar Kadıyayla'dan start alıp, 3400 metrelik parkurun ardından Sarıalan'da yarışı tamamlayacak. Zeyniler'den start alacak genç erkekler ve büyük bayanlar 8500 metrelik parkurun ardından Sarıalan'a ulaşacak. Teferrüç'ten start alacak büyük erkekler de 12 bin metrelik parkuru tamamlayıp Sarıalan'da yarışı tamamlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title