Haberler

Uludağ'da Kütük Mantarı Yetiştirilmeye Başlandı

Bursa’nın dağ ilçelerinden Orhaneli’nde çiftçiler kütükte kayın mantarı yetiştirmeye başladı.

Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli'nde çiftçiler kütükte kayın mantarı yetiştirmeye başladı.

Orhaneli İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde geçen yıl deneme üretimi yapılan kütük mantarından iyi verim alınınca, bu sene köylerde de mantar yetiştirilmeye başlandı. Eski Danişment köyünde Mustafa Aydın tarafından kütükte yetiştirilen kayın mantarlarından ilk mahsul alındı. İnsan sağlığı açısından birçok faydası olan mantarı çiftçilerin kendi imkanlarıyla kolayca yetiştirebileceği bildirildi. kayın mantarları ilçe pazarında da satıymaya başlandı.

İlçe Müdürü Ergin Alkan, "Köylüye ek gelir kaynağı olacağına inandığımız kütükte kayın mantarı yetiştiriciliğini yaygınlaştıracağız. Kolay ve yatırım maliyetinin düşük olması büyük avantaj. Önümüzdeki yıllarda bütün köylerimizde en çok yetiştirilen ürün olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kayın mantarının kavak, meşe, söğüt ve kayın gibi ağaçlarda yetiştirildiği, bölgede bu ağaçların çok olduğu öğrenildi.

100 gram kayın mantarı 45,65 kaloriye sahip ve 8,9 mg kalsiyum, 1,9 mg demir, 17 mg fosfor, 0,15 mg vitamin B1, 0,75 mg vitamin B12 ve 12,40 mg vitamin C ihtiva ediyor. Kayın mantarı tansiyon hastalarına tavsiye ediliyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Aydın Orhaneli Uludağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title