Haberler

Uludağ'da Güvenlik Tedbirleri

Uludağ'da yaşanan talihsiz kaza sonucu minik Elif'in yaşamını yitirmesi güvenlik tedbirlerinin yetersiz olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, Uludağ'ın daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Uludağ'da 2 gün önce 7 yaşındaki Elif Uymuşlar'ın kayak yaparken talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetmesinin ardından gözler güvenlik tedbirlerine çevrildi.

Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, "İki gün önce talihsiz bir kaza yaşanmıştı. Merhuma Allah'tan rahmet, kalanlarına başsağlığı diliyoruz. Burada önemli olan kızak. Kızağın rehber, eskort ya da farklı bir segmenti yok. Kızak hepimizin mahalle arasında bile ipini çekip bindiğimiz bir kayma şeklidir. Bu 50 ya da 70 metrelik kısa mesafelerde oluyor" dedi.

Talihsiz kazanın Uludağ'da olmasının üzücü olduğunu dile getiren Usta, "Özellikle son dönemlerde yaptığımız koordinasyon toplantılarında pist güvenliğini yerel yönetim, oteller birliği, jandarma ve Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği olarak elimizden geldiği kadar sorumluluğu yerine getirip, kazaları az seviyeye indirip, dağda insanların tatilini daha güvenli bir şekilde yapabilmeleri adına bütün çabayı sarf ediyoruz" diye konuştu.

Son dönemde Uludağ'da kızak pistleri farklı bölgede olduğunu hatırlatan Usta, "Kayak eğitimi çok önemli. İnsanların rahat kayak yapabilmelerini sağlamak için çaba gösteriyoruz. İnşallah bundan sonra bu tür kazalar yaşanmaz. Bu tür kazalardan ders çıkartarak bu işi daha güvenli bir hale getirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"KAR ALTINDA KALAN TEL ÖRGÜLER BÜYÜK TEHLİKE"

Kar seviyesi yükselince güvenlik şeridi olan tel örgülerin karın altında kalabildiğine dikkat çeken Yahya Usta, şunları söyledi:

"Kayak yapanlar kar altında kalan tel örgüleri göremeyebiliyor. 'Keşke olmasaydı' diyoruz. Ancak kayak pistinin birkaç noktada gerçekleşmesi gerekiyor. Tabi ki insanlar kızak da kayabilmeli, motora da binebilmeli. Burada tespiti doğru yapabilirsek, alanları biraz daha genişletirsek, olumsuz kazaların önüne geçmiş oluruz". - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title