Haberler

Uludağ'da Elektrik Kabloları Yer Altına Taşındı

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın en büyük sorunlardan biri kabul edilen ve hava koşullarından etkilendiği için sıklıkla kesintilere yol açan elektrik kablolarını, yer altına taşıdı.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın en büyük sorunlardan biri kabul edilen ve hava koşullarından etkilendiği için sıklıkla kesintilere yol açan elektrik kablolarını, yer altına taşıdı.

UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, Uludağ'daki çalışmaları yerinde inceledi, bölgedeki otelcilerle bir araya geldi. Uludağ'ın, Bursa'nın en gözde turizm yeri ve yurt dışına açılan kapısı olduğunu ifade eden İslamoğlu, uzun yıllardır yatırım yapılmayan Uludağ için Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da destekleriyle geçen yaz sezonunda hızlı bir şekilde proje hazırladıklarını anımsattı.

İslamoğlu, Uludağ'ın altyapısını tamamen yenilediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Uludağ'da 7 kilometrelik hattın tamamı yenilendi. Buradaki trafolarımızın hepsi yenilenip yer altına alındı. Sokak aydınlatmaları modern bir hale getirildi. Sadece oteller bölgesindeki yatırım tutarımız 1 milyon 600 bin TL seviyesinde oldu. Artık kesintiler Uludağ için sorun olmaktan çıkacak. Yapacağımız ek yatırımlar ile de Uludağ'ın 'Davos' olabilmesi için gerekli altyapıyı tamamlamış olacağız."

Bursa Valisi Şahabettin Harput başta olmak üzere, çalışmalarına destek veren kurumlara teşekkür eden İslamoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün önemli katkılar sağladığını belirtti.

Uludağ Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı da bu yatırımın Uludağ'ın modernizasyonu yolunda atılmış en ciddi adımlardan birisi olduğunu vurguladı.

Yazıcı, artık elektrik sıkıntısı yaşamayacaklarını ifade ederek, "Uludağ'da iyi bir gelecek istiyorsak elektriğin kesintisiz sağlanması gerekiyordu. Hem işletmeciler hem Uludağ'ı sevenler adına modernizasyonun başlangıcı olmuştur. UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu bizlere verdiği sözü kısa sürede yerine getirdi. Hem kendi adıma hem de Uludağ Turizm Geliştirme Derneği adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren de çalışmaların söz verilen süreden daha çabuk bitirilmesinden dolayı İslamoğlu'na teşekkür etti. Beceren, şunları söyledi:

"Uludağ'da eski haliyle havai elektrik hatları vardı. Bu hatlar kötü hava koşullarında ve her türlü arızada teslim oluyordu. Geçtiğimiz yıl sayın İslamoğlu ile oturup Uludağ'daki eksiklikleri konuştuk. İhtiyaçlarımızı ilettik. Açıkçası bu kadar hızlı harekete geçilip sonuçlanmasını beklemiyordum. Buradaki işletmelerin en büyük sorunu elektrik kesintileriydi. Bu yüzden jeneratör kullanma ihtiyacı hissediyorduk."

Muhabir: Haluk Yüksel

Yayıncı: Mürsel Çetin - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Şahabettin Harput Mehmet İslamoğlu Serdar Yazıcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title