Haberler

Uludağ'da Dağcıların Kurtarılma Anı

Uludağ'da kayboldular yaptıkları "kardan ev"le kurtuldular- Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'a gelen ve dün gece saatlerinde kayboldukları bildirilen bir dağcılık kulübünün üyesi 4 kişi, geceyi kendi yaptıkları "kardan ev" de geçirdi- Gece yarısından itibaren NAK, AFAD, jandarma, AKUT ve UMKE ekiplerince aranan dağcılar, kaybolduktan yaklaşık 12 saat sonra köye indirildi Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'a gelen ve dün gece saatlerinde kayboldukları bildirilen bir dağcılık kulübünün üyesi 4 kişi, geceyi kendi yaptıkları "kardan ev"de geçirdi.

Uludağ'da kayboldular yaptıkları "kardan ev"le kurtuldular- Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'a gelen ve dün gece saatlerinde kayboldukları bildirilen bir dağcılık kulübünün üyesi 4 kişi, geceyi kendi yaptıkları "kardan ev" de geçirdi- Gece yarısından itibaren NAK, AFAD, jandarma, AKUT ve UMKE ekiplerince aranan dağcılar, kaybolduktan yaklaşık 12 saat sonra köye indirildi Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'a gelen ve dün gece saatlerinde kayboldukları bildirilen bir dağcılık kulübünün üyesi 4 kişi, geceyi kendi yaptıkları "kardan ev"de geçirdi.Gece yarısından itibaren NAK, AFAD, jandarma, AKUT ve UMKE ekiplerince aranan dağcılar, kaybolduktan yaklaşık 12 saat sonra köye indirildi.AA muhabirinin Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Başkanı Fatih Işık'tan aldığı bilgiye göre, İstanbul'da bulunan bir dağcılık kulübü üyesi 4 kişi, zirve faaliyeti yapmak amacıyla Uludağ'a geldi.Dün akşam saatlerinde kaybolduklarını anlayan kişiler ile jandarma ekipleri arasında gece 02.30'da irtibat kurulduğunu belirten Işık, "Bu arkadaşlarımız Volfran Madeni'nden dönüş yapmak istemişler ama yollarını şaşırmışlar. Dağın güney yamacına inmişler ve Kuşaklıkaya mevkisinin arka tarafına inmişler" dedi.Bu saatten itibaren tüm ekiplerin çalışmaya başladığını ifade eden Işık, "Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterin desteği ile yer tespitleri yapıldı. Daha sonra onlara en yakın olan AKUT ekibi ile buluştular. Soğukpınar köyüne getirildiler. Sağlık durumları iyi" diye konuştu.Öte yandan geçirdikleri zor saatlerin ardından kurtarılan 4 dağcıya, köy kahvesinde kuru pasta ve çay ikram edildi. Bir dağcının ayağında üşümeye bağlı sorun olduğu tespit edildi. - "Kendimize kardan ev yaptık" Kayıp dağcılardan Mutlu Akdağ (32), gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saat 17.00'dan itibaren yolda olduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Hepimiz profesyonel dağcıyız, böyle durumlarda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat yanlış yola girince kaybolduk ve jandarma ile irtibata geçtik. Yanımızda yeterli teçhizat yoktu, burada kalmayı düşünmüyorduk. Bu nedenle kendimize 'kardan ev' yaptık. Üzerini ince ağaç yapraklarıyla kapattık. Birbirimize sokularak geceyi burada geçirdik."Öte yandan ekiplerin bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle kayıp kişilere yürüyerek ulaşıldığı belirtilirken, İstanbul Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kazan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp dağcıların hepsinin deneyimli olduğunu söyledi.İstanbul şubelerine kayıtlı Mutlu Akdağ, Mustafa Çolak (43), Cenk Levi (36) ve Muzaffer Tekin (37) adlı dağcıların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu vurgulayan Kazan, üyelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. .

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Işık İstanbul Türkiye Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title