Haberler

Uludağ'da "Bilimsel Geceleme" Etkinliği

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte bilim tutkunu 70 aile Sarıalan'da bir araya geldi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından Uludağ'da gerçekleştirilen "Bilimsel Geceleme" etkinliğinde bilim tutkunu 70 aile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Kültür AŞ koordinasyonunda, BTM tarafından Sarıalan'da gerçekleştirilen "Bilimsel Geceleme" etkinliğine, bilim ve gökyüzü tutkunu 70 aile katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü Bilim ve Teknoloji Merkezi Proje Yürütücüsü Murat Bakan, BTM tarafından yapılan en önemli etkinliklerden biri olan "Bilimsel Geceleme" etkinliğinin dünyada benzeri olmayan yeni bir etkinlik olduğunu söyledi.

Programla ilgili detaylı bilgiler veren Bakan, "Sarıalan'da 70 aile çadırlarıyla birlikte konaklıyor. Programımıza 250'yi aşkın kişi katıldı. Yaklaşık 50 öğrenci de astronomi konulu 4 farklı atölye çalışmasına katıldı. 10 teleskop gökyüzüne döndü, tüm aileler yıldızları inceliyorlar. Aynı zamanda amatör astronomlar, doktorlar ve gök bilimi uzmanları da merak ettikleri konularda vatandaşları bilgilendiriyor" diye konuştu.

Bilimsel Geceleme etkinliğinin yılda üç kez yapıldığını, ikisinin öğrenciler için BTM'de gerçekleştirildiğini birinin de Uludağ'da açık hava kampı şeklinde düzenlendiğini bildiren Bakan, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi neticesinde kampın sayısının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Etkinliğe, kendi yaptığı amatör teleskobuyla katılan makine teknikeri Uğur İkizler, astronomi bilimiyle ilgilendiğini belirtti. Bilimsel gecelemenin farklı bir etkinlik olduğunu ifade eden İkizler, "İnsanların ilgisini çekiyor, gökyüzünü incelemek de oldukça keyifli. Gökyüzündeki cisimleri ilk defa görenlerin yüzündeki mutluluk görülmeye değer" diye konuştu.

Ailece "Bilimsel Geceleme"

Maden Mühendisi Tahir User de ailece böyle bir etkinliğe ilk defa katıldıklarını ve çok beğendiklerini belirterek, "Çocuklarımızın şehir ortamından uzaklaşmaları ve doğayla iç içe olmaları gayet iyi geldi. Evimizde amatör bir teleskobumuz var. Çocuklar bir yıla yakın zamandır ay veya satürnü gözlemliyorlardı. Burada daha profesyonel teleskoplarla gökyüzünü daha iyi görebilirler diye düşündük. Aynı zamanda gelecekte çocukların daha araştırmacı olmalarını da teşvik edecek bir program olduğundan buradayız" şeklinde konuştu.

Ailesiyle etkinliğe katılan Şeymanur Korkmaz ise çocuklar için düzenlenen atölye çalışmasından çok keyif aldığını belirterek, "Eğlenceli bir programdı. Satürn maketi yaptım. Eğlendik ve yeni arkadaşlar edindik. Bu etkinliği ilk kez gördüm. Gezegenleri ve yıldızları çok sevdiğim için gelip izlemek istedim ve ailemle birlikte geldik" dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, gökyüzünü inceleme ve düzenlenen söyleşilerle gökyüzü ve astronomi konusunda bilgi edinme fırsatını buldu. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Murat Bakan Sarıalan Uludağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title