Haberler

Uludağ'da Anı Fotoğrafları Poyraz ve Cabbar'sız Olmuyor

Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da iki esnafın beslediği "Poyraz" ve "Cabbar" adlı papağanlar, bölgeye gelen ziyaretçilerin anı fotoğraflarının vazgeçilmezleri oldu.

Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da iki esnafın beslediği "Poyraz" ve "Cabbar" adlı papağanlar, bölgeye gelen ziyaretçilerin anı fotoğraflarının vazgeçilmezleri oldu.

Uludağ, kayak sezonunun kapanmasına rağmen ilkbaharda özellikle Arap turistlerden ilgi görüyor.

Günübirlik turlarla bölgeye gelen turistleri, Sarıalan mevkisinde fotoğrafçı Cemal Bulut ve esnaf Ahmet Yılmaz'ın beslediği papağanlar "karşılıyor."

İnsanlara yakınlığıyla dikkati çeken ve "yeşil kanat ara papağanı" olan Poyraz, ziyaretçilerin omuzlarına konarak onların çektikleri fotoğraflara renk katıyor. Sahibi Cemal Bulut da Poyraz ile çektirilen fotoğraflardan geçimine katkı sağlıyor.

Sarıalan esnafından Ahmet Yılmaz da papağanı Cabbar'ı her gün Uludağ'a çıkarıyor. Poyraz'a arkadaşlık eden Cabbar da turistlerin fotoğraf karelerini süslüyor.

Poyraz fıstığı, Cabbar çekirdeği seviyor

Uludağ'da 17 yıldır anı fotoğrafları çeken Cemal Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Poyraz'ın çok zeki olduğunu söyledi. Papağanını tohum ve fıstıkla beslediğini belirten Bulut, şöyle konuştu:

"2012 yılından beri bizimle, artık ailemizin bir ferdi oldu. Evimizde Poyraz'ın özel bir odası var. Her gün onunla Uludağ'a çıkıp iniyoruz. Susadığında şişesinden suyunu kendisi içiyor. Ona özene bezene bakıyoruz. Akşama kadar bir kilogram fıstık yiyor. Beslemesi zor ve pahalı ama geçim kaynağımız olduğu için yapacak bir şey yok. Son derece uysal ama biraz yüksek sesle ötüyor."

Ahmet Yılmaz da papağanı Uludağ'a ilkbahar ve yaz aylarında getirdiğini ifade etti.

Cabbar'ın da Poyraz gibi zeki olduğunu dile getiren Yılmaz, "Cabbar'ı her gün bir kilogram çekirdekle besliyorum. Poyraz'ın en yakın arkadaşı ve onunla oynamayı çok seviyor. Özellikle çocuklar, günübirlikçiler ve yabancı turistler ikisine de büyük ilgi gösteriyor ve onunla fotoğraf çektirmek için can atıyor." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cemal Bulut Türkiye Uludağ Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title