Haberler

Uluborlu'da Kiraz Festivali Yapıldı

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali cumartesi günü yapılan etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl 39'uncusu düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali cumartesi günü yapılan etkinliklerle kutlandı.

Kiraz sezonunun mübarek Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiyle kiraz festivalinde Ramazan ayına özel bir program düzenlendi. Uluborlu Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenen etkinlikler saat 18: 00'da başladı. Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi yaptı. Ünverdi konuşmasında kirazın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinerek "Uluborlu'nun kirazla ilgili sorunlarını masaya yatırıp konuşmanın zamanı gelmiştir. Uluborlu'da bine yakın kiraz üreticisi var. Ama birlik olup bir paketleme tesisi bugüne kadar kurulamamıştır. Pazarlama ile ilgili sorunlarımız vardır. Bu sorunların tamamı birlik olmamamızla ilgilidir. Festivalin ardından kirazla ilgili toplantılar yaparak bu sonlara birlikte çözüm üretmeliyiz" dedi.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi festivale katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

EN İYİ KİRAZ YETİŞTİRİCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

"En İyi Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni" düzenlendi. En iyi kiraz yetiştiriciliği ödülünü Recai Kiriş aldı. Ödülünü üreticiye Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz takdim etti. Düzenlenen yarışmada ikinciliği Ahmet Arısoy, üçüncülüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Himmet Baş, Mansiyon ödüllerini ise Emre Yeni ve Ali İhsan Çetinkaya aldı.

Ödül töreninin ardından Dolunay Grubu tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve Akşam Ezanının okunması ile birlikte programa katılan misafirler iftarlarını açtılar. Katılımın bir hayli fazla olduğu festivalde iftar yemeğinden hemen sonra Dolunay Grubu'nun Semazen gösterileri ve ilahi dinletileri yer aldı. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ünverdi Uluborlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title