Haberler

Ulubey Kanyonları'nda Zorlu Doğa Yürüyüşü

Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği tarafından Ulubey Kanyonları'nda üniversite öğrencilerine yönelik yürüyüş düzenlendi.

Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği tarafından Ulubey Kanyonları'nda üniversite öğrencilerine yönelik yürüyüş düzenlendi.

Otobüslerle Avgan köyü yakınlarına gelen 100 üniversite öğrencisi, dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları zeminine indi.

Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği Başkanı Tarık Coruk yürüyüş öncesi 8 kilometrelik rota hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Daha sonra grup tek sıra halinde kanyon zemininde ilerlemeye başladı.

Pepuza Antik Kenti önünde bölge hakkında bilgi alan öğrenciler, tarihi su yolu üzerinden yaklaşık 4 saatlik yürüyüş sonrası Karahallı ilçe sınırlarındaki Cilandras Köprüsü'ne ulaştı.

Grup daha sonra otobüslerle kente döndü.

Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği Başkanı Tarık Coruk, dernek olarak yürüyüşü her yıl gerçekleştirdiklerini, kanyon bölgesinin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin yürüyüş sırasında yardımlaşma ve doğa ile mücadeleyi öğrendiklerini aktaran Coruk, "Takım ruhu ile hareket eden öğrenciler hem doğal güzellikleri keşfediyor hem bölgenin tarihini öğreniyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Ulubey Avgan Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title