Haberler

Ulu Önder, Nevşehir'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıl dönümünde Nevşehir'de de törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıl dönümünde Nevşehir'de de törenlerle anıldı.

Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına saat 08.55'te Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te çalan siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşının söylenmesi ile bu alandaki tören sona erdi. Program,  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etti. Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda öğrencilerin gün ile ilgili şiir okumasının ardından, Anadolu öğrencileri müzik öğretmeni Hasan Kılınçcı yönetiminde çeşitli türküler seslendirdi. Buradaki Atatürk'ü anma programı Anadolu Lisesi'nin orotoryosu ile sona erdi.

ATATÜRK, AVANOS'TA DA ANILDI

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Avanos İlçesi'nde de anıldı. İlçe meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, Kaymakam Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanı İsmet İnce anıta çelenk bıraktı. Törene, askerler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte, Atatürk için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal marşı hep birlikte söyledi. Bu arada, sokakta bulunan vatandaşlar da sirenler çalarken durarak, Ata'ya saygılarını gösterdi.

- Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Nevşehir Valiliği Mehmet Ceylan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title