Haberler

Ülkücülerden Yüzlerce Kişiyle '57. Alay İstanbul Yürüyüşü'

ÜLKÜ Ocakları İstanbul İl Başkanlığı'nın çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

ÜLKÜ Ocakları İstanbul İl Başkanlığı'nın çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde şehitler için '57. Alay İstanbul Yürüyüşü' düzenlendi. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe, İstanbul genelindeki 39 ilçenin Ülkü Ocakları teşkilat mensuplarıyla üniversite öğrencilerinden oluşan çok sayıda kişi katıldı.

'ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ'

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş öncesi saat 15.00 sıralarında Şişli Abide-i Hürriyet Tepesi'nde toplanan kalabalık, sık sık "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı.

İSTANBUL ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI KONUŞTU

Abide-i Hürriyet Tepesi'nde bulunan Enver Paşa'nın mezarını ziyaret eden Ülkü Ocakları İstanbul İl Başanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yürüyüş öncesi burada bir konuşma yaptı.

"ÇANAKKALE'DE VERİLEN MÜCADELE BİR MİLLETİN HÜRRİYET MÜCADELESİYDİ"

Çanakkale Savaşı'nda Türk askerinin verdiği destansı mücadeleyi anlatan Ahmet Yiğit Yıldırım, "102 yıl önce Çanakkale'de gül bahçesine girer gibi şehadete koşmuşlardır" diye konuştu. Yıldırım, "Çanakkale'de yapılan bir savaş değildi. Çanakkale'de verilen mücadele bir milletin hürriyet mücadelesiydi. Türk milletinin bu topraklarda var oluş mücadelesiydi. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Çanakkale'yi bir cümleyle açıkalayacak olursak, 'geldiler, gördüler ve bir daha gelmemek üzere geri döndüler' derim. Çanakkale'yi Çanakkale yapanlar gelenler değil, onları karşılayan asil ruhtu. Mücadelemiz 57. Alay gibi son nefere kadar sürecektir" ifadesini kullandı.

"57. ALAYI CANLANDIRILDI"

Konuşmanın ardından kalabalık grup, Mecidiyeköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis yürüyüşün yapıldığı güzergahta yoğun güvenlik önlemi aldı. Kortejin en önünde, Çanakkale'de savaşan askerlerin üniformalarını giyen bir grup, 57. Alay'ın yürüyüşünü canlandırdı Yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşün ardından Mecidiyeköy Meydanı'na gelen grup buradan dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi İstanbul Hürriyet Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title