Haberler

Ülkücülerden Teröre Lanet Yürüyüşü

Çankırı Ülkü Ocakları, teröre lanet mitingi düzenlendi.

Çankırı Ülkü Ocakları, teröre lanet mitingi düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte şehitler için dua edildi, terör örgütü PKK lanetlendi.

Kucaklama taşından başlayıp anıt alanına kadar devam eden yürüyüşte binlerce ülkücü, "Kahrolsun PKK, Ülkücüler burada kefenliler nerede, şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Çankırı Ülkü Ocaklar Başkanı Ali Serhat Kalaycı, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nin düzenlediği teröre lanet yürüyüşüne çözüm sürecinin mimarı olan siyasi kurum ile yan yana durmamak için katılmadıklarını belirtti.

Son günlerde artan terör olaylarının yürekleri dağladığını anlatan Kalaycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'PKK çözüm sürecinde silah stoklamıştır' sözlerini sert bir dille eleştirerek şunları kaydetti:

"PKK, önceki gün Cumhurbaşkanının da bizzat ifade ettiği gibi çözüm sürecinde silah stoklamıştır. Bu itiraf çözüm sürecinin mimarı olan birinci ağızdan deklare edilmiştir. Bu süreçte ordunun elinden operasyon yetkisi alınmış, PKK'nın alan hakimiyeti kurması için bütün şartlar hiç bir zaman görülmediği ölçüde etkinlik kazanmıştır. Bunca acının yaşandığı bir ortamda utanmadan, arlanmadan, Türk milletinin aklıyla alay edilmektedir. Mehmetçiklerimizin canı üzerinden siyasi hesap yapmak insanı ve vicdani hiçbir ilke ile açıklanamaz. İnsan olan böylesi bir zilletin içerisinde olamaz. Milli güvenliğin sağlanması için demokratik açılım adı ihanet projesinden derhal vazgeçilerek her yönüyle etkin bir terörle mücadele politikasının ortaya konulması zaruridir. Türk milleti siyasi iktidardan boş sözler değil devlet olmanın gereklerini yerine getirilmesini beklemektedir."

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup, Yunus AVM önüne kadar yürüdü. Burada konuşan MHP İl Başkanı Çetin Kapdan, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine vurgu yaptı. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankırı Politika Güncel Haberler

title