Haberler

Ülkücü Şehitler Unutulmadı

Milliyetçi Hareket Partisi şehit ülkücülerini unutmadı. 1980'li yıllara kadar sokak çatışmalarında hayatını kaybeden şehit ülkücüler Milliyetçi Hareket Partisi İl teşkilatı ve 1980'li yıllarda cezaevlerinde yatmış olan Taş medreseli Ülkücüler tarafından mezarlarında ziyaret edildi.

Türkiye'nin en büyük buhranlarının yaşandığı yıllar olan ve kardeş kavgalarının yaşandığı 1980'li yıllarda hayatını kaybeden ülkücüler eski arkadaşları tarafından kabirlerinde ziyaret edildi.

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, MHP eski milletvekillerinden Cezmi Polat ve hafta sonu yapılacak miting için Erzurum'a gelen bir zamanlar cezaevlerinde yatan Taş Medreseli Ülkücüler Erzurum Asri Mezarlığına giderek şehit düşen arkadaşları için dua ettiler.

HAİN KURŞUNA CAN VERDİ

Asri Mezarlığına giderek şehit düşen arkadaşları için dualar okuyan MHP'liler burada Kemal ve Cemil Durmazpınar kardeşler içinde dualar okudular. O yıllarda meydana gelen olayı anlatırken gözlerinden yaşlar süzüldüğü görülen MHP Eski Milletvekillerinden Cezmi Polat, Durmazpınar'ın 1978 yılında bir Ağustos akşamı Tahtacılar Caddesi'nde bulunan Karanlık Kümbetin hemen yanında önü kesilerek kavgaya zorlandığını giriştiği kavga sonucunda birisinin ateşli silahla arkasından vurulduğunu anlattı. Henüz 19 yaşında iken davası uğruna şehit düşen Kemal Durmazpınar'ın abisi Şadi Durmazpınar da mezarı başında bulundu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Cezmi Polat Türkiye Erzurum Yerel Haberler

title