Haberler

Ülkü Uçar: "Çantacı Emlakçılar Önlenmeli"

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, "çantacı" tabir edilen, kayıt dışı çalışan emlakçıların önlenmesini istedi.

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, "çantacı" tabir edilen, kayıt dışı çalışan emlakçıların önlenmesini istedi.

Uçar, Adana ESOB Kocavezir Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Toplantı Salonu'nda, "İstişare ve İş Sağlığı - Güvenliği Bilgilendirme Semineri"nde, kendilerini ilgilendiren en önemli konulardan birisinin Emlakçılar Yasası olduğunu belirterek, "Bu yasa kabul edilmesi halinde Türkiye'de yaptığımız emlakçılık işinden ekmeğini kazanan 15 bin kişiyi bulan devasa bir esnaf kitlesi yok edilecek, açlığa mahkum bırakılacak. Biz bunun olmaması için elimizden gelen her şeyi yaptık, yasa TBMM'den geri çekildi. Ancak büyük şirketler bunun peşini bırakmadı. Şimdi mücadelemiz bunlarladır" dedi.

Çukurova Üniversitesi ile görüşerek emlakçılık bölümü açtırdıklarını kaydeden Uçar, bu bölümde 2 yıl okuyarak mezun olan kişilerin yüksek okul bitirmiş olacaklarını ve bundan sonra diplomalı bu işi bilen eğitimli kişilerin kendi yerlerini almaya başlayacağını söyledi.

Tapu daireleri, belediyeler ve bankalarda kendilerine daha önce çıkartılan sorunlarla ilgili yaptıkları çalışmaları ve aldıkları olumlu neticeleri üyelerine aktararak kredi sorunlarının da çözüldüğünü müjdeleyen Uçar, "Bizim asıl meselemiz, çantacı tabir edilen, kayıt dışı çalışan emlakçılardır. Devletimizin, bu korsanlarla gereken mücadeleyi vereceğinden kuşkumuz yoktur. Çantacı emlakçılar önlenmelidir. Bunun için üyelerimiz, Alo 189 Maliye'ye de şikayette bulunabilirler" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title