Haberler

Ülkü Ocaklarından İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Malatya Ülkü Ocakları tarafından İstiklal Marşı'nın ulusal marş olarak kabul edilişinin 96.yıl dönümü nedeniyle İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi.

2. Ordu karşısındaki Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen "7'den 77'ye İstiklal Marşı" adlı programa, Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Fevzi Şahin, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ali Kaya, Türk Ocakları İl Başkanı Nadir Günata, MHP eski İl Başkanlarından Mehmet Erdem ve Ömer Ekici ile ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılışında konuşan Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Fevzi Şahin, milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar ve abidevi şahsiyetler olduğunu kaydederek, "Genç nesillerin iyi yetişmesi, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. İstiklal marşının yazıldığı dönemde Türk milleti tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Böyle bir ortamda yazılan İstiklal Marşı "Korkma!" seslenişi ile başlar. Buradaki ifade en olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin bir ifadesidir. Çünkü esaret de ümitsizlik de bize yakışmazdı. Öyle de oldu. Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da yaşayacak olan milletimiz vatanına ve istiklaline yönelmiş olan bu çılgınca ve hayasızca saldırılara elbette boyun eğmeyecekti. Medeniyeti yüzlerindeki vahşeti örtmek için bir maske gibi kullanan dönemin süper güçleri en güçlü silahlarıyla yurdumuzu işgale yeltenmişler fakat Türk milleti çelikleşmiş iradesi ve iman dolu göğsüyle onlara en güzel cevabı vermiştir" dedi.

İstiklal Marşının, Milli Mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıttığını kaydeden Şahin, "Onun bu başarısındaki en önemli unsur Mehmet Akif'in şahsiyeti ve Milli Mücadele yıllarındaki konumudur. Ulusal birliğimizi güçlendiren, ulusal duygularımızı coşturan İstiklal Marşımız, büyük yurt sevgimizi, paylaştığımız ortak değerlerimizi, ortak ülkümüzü anlatan dizeleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının en önemli simgelerindendir. İstiklal Marşındaki yüce duyguların ve eşsiz anlatımın dayandığı temelleri, Akif'in de içinde olduğu, Milli Mücadelenin olağanüstü koşullarında ve hiç kuşkusuz büyük şairin taşıdığı yüksek ruhta, vatanperverlikte, ulus ve insanlık onuruna düşkünlüğünde, ayrıca sanat gücünde aramalıdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin'in konuşmasının ardından yarışmaya geçildi. Duygusal anların yaşandığı yarışmada yarışmacılar İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okumak için çaba gösterirken, yarışmanın sonunda katılımcılara belge takdim edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Şahin Battalgazi Malatya Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title