Haberler

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Adıgüzel'e 7 Ay Hapis Cezası

Güncelleme:

"Biz de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım?" dediği için dava açılan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Adıgüzel, 7 ay hapis ve 11 bin lira adli para cezası aldı.

Kars Ani Antik Kenti'nde dünyaca ünlü Ermenistanlı piyanist Tigran Hamasyan ve Erivan Devlet Oda Korosu'nun verdiği konser sonrası yaptığı açıklamada "Biz de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım?" dediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak' suçundan 7 ay 15 gün hapis ve 11 bin 240 lira adli para cezasına çarptırıldı. Açıklamasında Türkiye'de yaşayan Ermenileri kastetmediğini öne süren Adıgüzel, "Bu ceza bizim için bir şeref madalyasıdır. Bunu ben göğsüme takarım, göğsüme asarım" dedi.

ERMENİSTANLI PİYANİSTLER PAPAZ KIYAFETİYLE KONSER VERDİLER"

Geçen yıl 21 Haziran günü Kars Ani Antik Kenti'nde dünyaca ünlü Ermenistanlı piyanist Tigran Hamasyan ve Erivan Devlet Oda Korosu'nun verdiği konserin ardından Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel bir basın açıklaması yaptı.

Adıgüzel, "Geçtiğimiz günlerde Ani Ören yerinde papaz kıyafetiyle ne idüğü belirsiz insan müsveddeleri tarafından verilen konseri esefle, şiddetle ve nefretle kınıyorum. Yaptıkları bu hareketle ne amaçlanmak isteniyor? Bunların içerideki destekçileri kimlerdir?

"HERKES HADDİNİ BİLECEK, AYAĞINI DENK ALACAK"

Hangi satılmış basın mensupları bunlar ile ortaklaşa hareket ediyor. Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor?

"YOKSA BİZLER DE KARS CADDELERİNDE ERMENİ AVINA MI ÇIKALIM?"

Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım? Onların kutsal saydığı bir yerde konser verebilir miyiz ya da mehteran takımını yürütebilir miyiz? Bizler bunları belki şimdilik yapmıyoruz, ama bu yapmayacağımız anlamına da gelmesin ve bunların hepsini not ettik" dedi.

HDP'Lİ VEKİL GARO PAYLAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Adıgüzel'in bu açıklamasının ardından HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, konuşmanın nefret söylemi içerdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Tolga Adıgüzel hakkında Kars 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

6 AY HAPİS VERİLDİ

Dün görülen davanın karar duruşmasında Adıgüzel 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak' suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

7 AY 15 GÜNE ÇIKARILDI, 11 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASI VERİLDİ

Adıgüzel'e verilen ceza, suçu basın ve yayın yoluyla işlemesi nedeniyle 7 ay 15 güne çıkarıldı. Tolga Adıgüzel'a ayrıca 'hakaret' suçundan da 11 bin 240 TL adli para cezası verildi. Adıgüzel'in başka bir mahkumiyeti bulunmadığından hükümlerin açıklanması geri bırakıldı.

Karar sonrası bir açıklama yapan Tolga Adıgüzel şunları söyledi:

"AÇIKLAMAMIZIN ARKASINDAYIZ"

"İlk mahkememiz geçtiğimiz 2015 yılının Aralık ayında oldu. Hakimimizin karşısına çıktık ve açıklamamızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ettik. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir muz cumhuriyeti olmadığını beyan ettik.

"BUGÜN BİR TÜRK GENCİ AYNISINI ERMENİSTAN'DA YAPABİLİR Mİ?"

Her isteyenin elini kolunu sallayarak, istediği şekilde hareket etmesine göz yummayacağımızı dile getirdik. Bugün bir Türk genci olarak aynı şeyleri Ermenistan'da yapabilir miyim diye tepkimizi dile getirdik.

"TÜRKİYE'DEKİ ERMENİLERİ KASTETMEDİM"

Açıklamamda Türkiye'de yaşayan Ermenileri kastetmedim. Ermenistan'daki Ermeni diasporasının ve Türkiye'de çöreklenmiş olan Ermeni diasporasının Kars ile alakalı Türkiye ile alakalı art niyetlerimizi gündeme getirdik. Bu açıklamamızın ardından cezamızı aldık.

"BU CEZA BİZİM İÇİN ŞEREFTİR"

Bu ceza bizim için bir şeref madalyasıdır. Bunu ben göğsüme takarım, göğsüme asarım. Biz bu cezayı aldık diye de geri adım atmayacağız. Doğru bildiğimiz, hak bildiğimiz yolda sonuna kadar devam edeceğiz. Bu ne ilktir. Ne sondur.

"CEZAYI ANKARA'DAKİ BİRKAÇ BÜROKRATI ELEŞTİRDİĞİMİZ İÇİN ALMIŞIZ"

Sayın avukatımızın bize söylediği, aldığımız ceza 'Ermeni avına mı çıkalım?' diye bunla alakalı değildir. Ankara'daki birkaç bürokratı eleştirdiğimiz için bu cezayı almışız. İşte 'Bunlara hangi şeref haysiyet yoksunu yetkililer izin verdiler?' diye söylediğimiz için bize ceza buradan geldi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tolga Adıgüzel Erivan Ören Kars Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

ANTİ AKTROL:

BU TÜR GEREKSİZ VE BOŞ MAHLUKATLAR YÜZÜNDEN BU ÜLKE REZİL OLUYOR

7
7
yanıtYanıtla
özenti:

hadi leyn. Git sen ermenistanda böyle bir şey yap bakalım. Kan alırlar. Ya da git isveç te medeniyetin göbeğinde soykırım yok de bakalım atsınlar hapse. yalakalık.

yanıt5
yanıt4
xzx:

git ermenıstana türk bayragıyla gez bakalım neler oluyor

yanıt0
yanıt0
sabır..nereye kadarsa artık..:

Devlete en ağır hakaretleri yapan, arabasında kaçması için terörist götüren, polis tokatlayan, terörist başının posterlerini ve pkk paçavralarını taşıyan, dokunulmazlığıda olmayan hain serbest, bu arkadaşa ceza. . . bu iş böyle gitmeeez. Allah, sonumuzu hayretsin. . .

12
2
yanıtYanıtla
ıoı:

Al haddini bildirmişler :D

6
7
yanıtYanıtla
HOCALI RUHU:

TÜKENMİŞ ERMENİLERİ ANTİKVAR KİBİ KORUYANLARA AR OLSUN !

6
0
yanıtYanıtla
TÜRK:

SEN ÖNCE DEVLETİNE BAK SAYIN BAŞKAN BUNLARDA HİÇ AKIL, STRATEJİ, KÜLTÜR YOK HEPSİ AYNI BU ÜLKÜCÜLERİN

1
2
yanıtYanıtla
zxz:

sende varmı akıl

yanıt0
yanıt0
pillow fighter:

bu ülkede hiçbir dönemde ermenilere bu kadar taviz verilmedi. . . verenler, demek ki kendilerini bu hainlere yakın buluyorlar! tarih affetmez, deftere yazılır, birgün önünüze koyarlar!

2
1
yanıtYanıtla
Adınızı YazınAAAA:

BAŞKANIN SÖYLEDİKLERİNİ TEKRAR OKUYUN ZERRE MİKTAR AKIL KIRINTISI YOK İLLA ÖLDÜRMEK Mİ LAZIM SEN DE DAHA GÜZEL BİR AKSİYON YAP

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title