Haberler

    Ülkü Aybala Sunat

    Ülkü Aybala Sunat, 22 Şubat'ta Akbank Sanat'ta.

    Ülkü Aybala Sunat, 22 Şubat'ta Akbank Sanat'ta...

    Ülkü Aybala Sunat: Vokal
    Eylül Bic¸er: Gitar
    Volkan Topakogˆlu: Bas
    Erdem Göymen: Davul
    İzmir'de doğdu. İlk ve Ortaokul zamanları Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde geçti. Lise ve Üniversite öğrenimi Konya'da oldu. 2000 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Spor Akademisi'nden mezun oldu. Konya'da çeşitli mekanlarda şarkı söylemeye başladı. Aynı yıllarda Konya Musiki Derneği'nde şef Yaşar Kaltakçı önderliğinde solist ve korist olarak konserlerde yer aldı. 'S5' adlı grubu ile Konya ve Ankara ODTÜ'de konserler verdi. 2007 Nardis Jazz Vokal Yarışması'nda Nardis Özel Ödülü'nü ve Sibel Köse Workshop ödülünü kazandı. Polonya Pulawy Jazz Workshop'una katıldı.

    İstanbul'a tam zamanlı gelişi ve burada yaşamaya başlaması 2010 yılında oldu. 2011 yılında ikincisi yapılan Kapadokya Caz Günleri' nde sahne aldı. Halen İstanbul ve yurdun bir çok yerinde farklı projeler, isimler gruplar ve etkinliklerde şarkı söylemeye devam ediyor. Bunlardan başlıcaları Eylül Biçer ile ortak çalışması olan "Jeff Buckley Şarkıları", Nilüfer Verdi "Knidost", Ediz Hafızoğlu "Nazdrave" ve Social Inclusion Band.

    Bir çok değerli müzisyenin albüm ve çalışmalarında yer aldı ve bir çoğu da yakın zamanda yayınlanacaklar. Kendi ismine olan ve aranjör ve prodüktörlüğünü Eylül Biçer'in yaptığı "Artiz Kahvesi" albümü, Kabak&Lin Records etiketi altında kısa süre önce yayımlandı.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Nevşehir Akbank İzmir Eylül Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title