Haberler

Ülker Grubunun Ortaklar Osb'deki 25 Milyon Euro'luk Yatırımı Faaliyete Geçiyor

Yıldız Holding bünyesinde süt ve süt ürünleri üretimini gerçekleştiren Ak Gıda, Pamukova, Karaman, Lüleburgaz ve Kahramanmaraş'ın ardından beşinci fabrika yatırımını Aydın'da tamamladı.25 Milyon EURO'ya mal olan fabrikada 250 kişiye istihdam...

Yıldız Holding bünyesinde süt ve süt ürünleri üretimini gerçekleştiren Ak Gıda, Pamukova, Karaman, Lüleburgaz ve Kahramanmaraş'ın ardından beşinci fabrika yatırımını Aydın'da tamamladı. 25 Milyon EURO'ya mal olan fabrikada 250 kişiye istihdam sağlanacağı öğrenilirken, fabrikanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından Perşembe günü açılacağı bildirldi.

2011 yılında Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimiyle karşılıklı atılan imzlaarın ardından çalışmaların başlayan Ülker grubu 30 bini açık, 30 bin de kapalı olmak üzere toplam 60 bin metrekare alana fabrika inşa etti. Ülker Grubu Ortaklar OSB'de süt, peynir, yoğurt ve ayran üretmek üzere toplam 25 milyon Euro yatırım yaptı. 2012 yılının sön dönemlerinde faaliyete geçene fabrikanın tam kapasiteye ulaşmasıyla 250 kişi istihdam edilecek.

Deneme üretiminin tamamlanmasının ardından faaliyete geçen fabrikanın açılış töreni Perşembe günü yapılacak. Açılışla ilgili fabrikadan yapılan açıklamada, "Yıldız Holding bünyesinde süt ve süt ürünleri üretimini gerçekleştiren Ak Gıda, Pamukova, Karaman, Lüleburgaz ve Kahramanmaraş'ın ardından beşinci fabrika yatırımını Aydın'da tamamlamış bulunmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve Yıldız Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü'nün katılımı ile 4 Temmuz 2013, Perşembe günü saat 10: 00'da Ak Gıda Aydın fabrikasının açılışını yapacağız" ifadelerine yer verildi.

Ülker grubunun Ortaklar OSB'deki fabrikasının faaliyete geçmesiyle Aydın'da süte büyük bir talebin olacağını dikkat çeken Ortaklar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, "Bu yatırımın Aydın ekonomisine büyük katkısı olacak. Üretici de tüketicide de kazanacak. Fabrikanın tamamen üretime geçmesiyle birlikte binlerce ton süte ihtiyacı olacak. Süte talep artınca fiyatları yükselecek, bu hem Aydın ekonomisi katkı sağlayacak, hem de köyde hayvancılık yapan vatandaşlarımıza yarayacak. Bu yatırımın Aydın için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Ülker Ortaklar Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title