Haberler

Ülker: "2007 İhracat ve Yatırım Yılı Olacak"

Ülker Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, 2006 Yılında Gerçekleştirdikleri 2 Milyar Dolarlık Ciroyu, 2007 Yılında Yüzde 35 Artırmayı, 2006 Yılında 54 Milyon Dolar Olarak Gerçekleşen İhracatlarını İse 2007 Yılında Yüzde 50 Yükseltmeyi Hedeflediklerini Söyledi.

Ülker Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, 2006 yılında gerçekleştirdikleri 2 milyar dolarlık ciroyu, 2007 yılında yüzde 35 artırmayı, 2006 yılında 54 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatlarını ise 2007 yılında yüzde 50 yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mehmet Tütüncü, grubun 2006 yılı mali sonuçlarını ve 2007 hedeflerini Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen bir basın toplantısı ile kamuoyuna durudu. Tütüncü, toplantıda yaptığı konuşmada, Ülker Gıda Grubunun Ülker'in son yıllardaki hızlı büyümesinin en önemli kaynağı olduğunu ve sadece 12 yıllık geçmişe sahip olan grubun birçok ürün kategorisinde liderliğe ulaştığını kaydetti.

"SÜT ÜRETİM KAPASİTESİNİ 2 BİN 100 TONA ÇIKARACAĞIZ"

Ülker Gıda Grubunun en önemli yatırımlarının süt ve süt ürünleri alanında olacağını ifade eden Tütüncü, "Ülker Ak Gıdanın Karaman'daki yeni bir fabrikayı Haziran ayında hizmete sokacağız. Bu proje ile Ülker'in bin 600 ton olan günlük süt üretim kapasitesinin 2 bin 100 tona çıkacak" dedi.

"COLA TURKA, COLA PAZARINI YÜZDE 52 BÜYÜTTÜ"

Tütüncü, grubun 2006 yılındaki cirosunun 2 milyar dolar, toplam ihracatının 54 milyon dolar, toplam aktiflerinin 840 milyon dolar, istihdamın ise 6 bin 600 kişi olarak gerçekleştiğini söyledi. Margarin sektöründe 2006 yılında yüzde 36 payla liderliklerine sürdürdüklerini, sıvı yağ ve çorba pazarında ise ikinciliği yakaladıklarını vurgulayan Tütüncü, Cola Turka ile de Cola pazarını yüzde 52 büyüttüklerini kaydetti. Tütüncü, Cola Turka markası ile süpermarketlerde ve büyük şehirlerde ikinci marka olmayı başardıklarının altını çidi.

"ÜLKER, TÜKETİCİNİN EN SEVDİĞİ MARKA"

Ülker'in KMG şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin "Love Marks (Sevilen Markalar)" sıralamasında birinci çıktığını belirten Tütüncü, Ülker'i Nokia, Adidas, Arçelik, Nike ve Coca Cola gibi büyük firmaların izlediğine dikkat çekti. Tütüncü, Cola Turka'nın da en sevilen markalar içinde 6'ıncı olan Coca Cola'dan sonra 11'inci gelerek, pazardaki ikinciliğinden sonra gönüllerde de ikinci olduğunu ifade etti.

"ÜLKER KELLOGG'S İÇİN 10 MİLYON DOLAR YATIRIM"

Tütüncü, Türkiye'de fonksiyonel gıda pazarının bu yıl yüzde 24 büyüyerek 97 milyon YTL büyüklüğe ulaşacağı tahmininde bulunarak, Ülker Gıda Grubu olarak bu alandaki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Türkiye tahıl gevreği pazarının ise yüzde 25 artışla 98 milyon YTL büyüklüğe ulaşmasını beklediklerine işaret eden Tütüncü, "2006 yılında Ülker Kellogg's olarak girdiğimiz pazarda ikinciliğe ulaştık. Bu yıl, Ülker Kelloğğ's ürünlerinin çeşitliliğini artırmak için 10 milyon dolarlık yatırım yapacağız" diye konuştu.

"MARKA TANIMITI İÇİN 107 MİLYON DOLAR HARCAYACAĞIZ"

Ülker Gıda Grubu'nun 2007 yılı hedeflerine de değinen Tütüncü, bu yıl ciroda yüzde 35, ihracatta ise yüzde 50 oranında artış gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Tütüncü, bunun yanında, 2007 yılında 220 kişilik direk istihdam, 42 milyon dolar yeni yatırım ve 107 milyon dolarlık marka tanıtım harcaması yapacaklarını da sözlerine ekledi.

"2007'DE TOPLAM 42 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tütüncü, 2007 yılında gerçekleşecek 42 milyon dolarlık yatırımın hangi alanlara yapılacağına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

"Bu yıl yapacağımız 42 milyon dolarlık yatırımın 10 milyon dolarını Ülker Kellogg's ürünlerini çeşitlendirmeye, 20 milyon dolarını süt ve süt ürünlerine, geri kalan 12 milyon dolarını da diğer gıda grubu şirketlerine harcayacağız."

"DANONE OLAYI SATIŞLARIMIZI OLUMSUZ ETKİLEMEDİ"

Tütüncü, bir soru üzerine, Danona ürünleri hakkında başlatılan karalama kampanyasının Ülker ürünlerinin satışını olumsuz yönde etkilemediğini belirterek, "Hepimiz aynı sütü kullanıyoruz. Sütün de sağlığa zararlı bir etkisi görülmemiştir. Bazen vurgulu faydalardan bahsetmenin anti tezleri oluyor. Dikkatli olmak gerekir. Bu dönemde bizim süt alım ve kapasitemizde azalma yok. Tam kapasite çalışıyoruz" dedi.

"ÜLKER GIDA'NIN 1162 ÇEŞİT ÜRÜNÜ VAR"

Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Ülker Gıda Grubu sözcüsü Metin Yurdagül de, gruba bağlı şirket sayısının 2000 yılında bu yana 4'ten 12'ye çıktığını vurgulayarak, "2000 yılında 4 şirketimiz varken, şu anda 6 tane üretim, 6 satış ve dağıtım şirketimiz var. Gıda alanında pek çok kategoride bin 162 ürün çeşidimiz bulunuyor" dedi. Bir gıda grubunun farklı alanlarda pazara bin 162 çeşit ürün sunmasının Türkiye'nin zenginliğini gösterdiğinin altını çizen Yurdagül, "Bir zamanlar ürün çeşitliliği olmayan bir ülkede raflar dolusu ürünü tüketiciye ulaştırmanın bir sanayici olarak hazzının bambaşka olduğunu söylemek isterim" diye konuştu.

"MISIR VE PAKİSTAN'DA 20 MİLYON DOLAR HARCANACAK"

7.5 milyar dolar cirosu ile bisküvi ve çikolata başta olmak üzere 5 büyük grupta 65 şirketi ile faaliyet gösteren Ülker Şirketler Topluluğu'nun 110 ülkeye 461 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Yurdagül, "Topluluğumuzun yurt dışında 7 ülkede 10 fabrikasında Türkiye ve Ülker bayrağı dalgalanmaktadır. Yurt dışı yatırımlarımız 2007'de hız kazanarak devam edecek ve mevcut yatırımlarımıza Mısır da katılacak. Ayrıca Pakistan'da da kek fabrikasının inşaatına başlayacağız. Mısır ve Pakistan'daki yatırımlarımız 20 milyon dolara mal olacak" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title