Haberler

Ülkem ve Ben' Kitapseverler ile Buluştu

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği, Türkmen asıllı araştırmacı yazar Esedullah Oğuz'ın kaleme aldığı "Ülkem ve Ben" kitabının yayınlandığını açıkladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği tarafında yapılan açıklamada, "Esedullah Oğuz, ülkesi Afganistan'dan Türkiye'ye, oradan Almanya'ya uzanan, acı, keder, kan ve gözyaşıyla harmanlanmış, savaşın şekillendirdiği özel yaşamını gerçek olaylar ve karakterler üzerinden bir roman tadında anlatırken, uyuşturucu baronları, intihar teröristleri, ajanlar, militanları, Ladin'in yakalanması gibi olayların üzerindeki sır perdesini aralıyor. Afganistan, şimdiye kadar hep yabancıların bakış açısından, Batı'nın penceresinden anlatıldı. İlk defa Afgan kökenli bir yazar, üstelik Sovyet ve Amerikan işgalini bizzat yaşamış ve NATO'nun Afganistan operasyonunda görev almış biri, bize, şu ana kadar duyduklarımızdan tamamen farklı, çok ilginç bir hikaye anlatıyor. Kitabı bitirince, Afganistan'da işlerin neden ters gittiğini, barışın niçin hala uzak bir ihtimal olduğunu daha iyi anlayacaksınız" denildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Afganistan Almanya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title